Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prestigieuze Bird Award North Sea Jazz Festival naar Roos

Datum nieuwsfeit: 18-07-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

SLAGBOOM BEMIDDELING

Toon Roos wint prestigieuze Bird Award North Sea Jazz Festival

Correctie persbericht van 18 juli 2001

Toon Roos wint prestigieuze Bird Award op North Sea Jazz Festival 2001

Saxofonist/componist Toon Roos heeft zaterdag 14 Juli j.l. de Bird Award 'Artist Deserving Wider Recognition' in ontvangst genomen tijdens het concert van zijn kwartet op het North Sea Jazz Festival in Den Haag. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje en de uitnodiging ook volgend jaar weer op het North Sea Jazz Festival te komen spelen.

Een speciale jury had naast Roos de volgende jazzartiesten genomineerd voor deze Bird Award nieuwe stijl: Dave Douglas, Bill Frisell, David Liebman, Tony Overwater, Chris Potter, Ack van Rooijen, Jesse van Ruller, Maria Schneider en Irene Schweizer. Voor het eerst in 17 jaar kon het publiek door te stemmen op internet de uiteindelijke winnaar kiezen uit de genomineerden. Toon Roos kreeg 4 tot 5 maal zoveel stemmen als de genomineerde op de tweede plaats. Roos speelt tenor- en sopraansax in de meest diverse ensembles. Vooral de lyriek in zijn spel werd geprezen bij de uitreiking van de Bird Award. Volgens de jury is hij geworteld in de traditie, maar heeft tevens een uitstekend oor voor het moderne in jazz. De jury constateerde dat Toon Roos zeer veelzijdig is en qua instrumentale beheersing op eenzame hoogte staat.

Een eerste exclusieve interview is nog niet gegeven.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie