Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Omzetstijging tweede kwartaal Landis

Datum nieuwsfeit: 19-07-2001
Bron: Landis NV
Zoek soortgelijke berichten
Landis NV

<<...OLE_Obj...>>
0

PERSBERICHT LANDIS GROUP N.V.

UTRECHT, 19 juli 2001

LANDIS ZIET TWEEDE KWARTAAL OMZET MET 14% STIJGEN

In het tweede kwartaal van 2001 heeft Landis een omzetstijging laten zien van 14% vergeleken met het tweede kwartaal 2000. Landis verwacht over de eerste helft van het jaar 2001 dat de winst per aandeel (WPA) minimaal gelijk zal zijn aan die over het eerste halfjaar van 2000 (was 0,26 euro).

Ontwikkelingen in het tweede kwartaal 2001
Ook in het tweede kwartaal, gekenmerkt door een uiterst moeilijke ICT-markt, is Landis in staat gebleken haar omzet verder te vergroten. Ondanks een aanhoudend uitstel van ICT-investeringen is in het tweede kwartaal de omzet van Landis met 14% gestegen ten opzichte van dezelfde periode van het vorige jaar. De autonome groei (na eliminatie van Citee-omzet, rekening houdend met de acquisitie van Detron) in die periode bedroeg 7%. Deze groei is vooral te danken aan het toegenomen aantal projecten binnen de business unit Public Networks.
Ook de brutomarge laat een verder verbetering zien ten opzichte van dezelfde periode van het afgelopen jaar.

Acquisitie QuayOne
Naar verwachting zal de voorgenomen overname van QuayOne eind augustus worden afgerond.

Vertrouwen van grootaandeelhouder G. Banken
Op 1 juli 2001 liep de lock up-regeling, die geldt voor het 9% pakket dat de heer Banken in Landis Group N.V. bezit, af. Banken ziet zijn belang in Landis als een lange termijn belegging en ziet derhalve geen reden tot verkoop over te gaan.

Presentatie van de halfjaarcijfers
Landis zal de halfjaarcijfers 2001 op 5 september voor beurs bekend maken. Over het eerste halfjaar van 2001 heeft Landis een omzetstijging van 16% gerealiseerd (waarvan 11% autonoom) ten opzichte van dezelfde periode in 2000. Naar verwachting zal de winst per aandeel minstens gelijk zijn aan die over het eerste halfjaar van 2000 (was 0,26 euro).

Profiel Landis Group N.V.
Landis Group is een full service organisatie actief op de Europese markt voor Informatie en Communicatie Technologie (ICT). Landis biedt een assortiment van gespecialiseerde oplossingen, diensten en opleidingen op het gebied van netwerkinfrastructuren voor spraak-, data- en beeldtoepassingen, op internet gebaseerde applicatieplatformen en de noodzakelijke beveiliging hiervoor. Landis heeft circa 3.500 medewerkers in dienst. Landis Group N.V. heeft vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Oostenrijk en Spanje. Landis werkt samen met toonaangevende leveranciers als Avaya, 3Com, Cisco Systems, Ericsson, Hewlett Packard, Lucent Technologies, Microsoft, Nokia, Nortel Networks, Novell, Oracle, Siemens, SUN Microsystems.

Voor meer informatie:
Ingeborg Visser, Investor Relations Manager, tel. +31 (0)30 248 92 74

landis ICT Group

Li Lefebure
Executive Secretary
mailto:Llefebure@landis.com
tel.: +31 30 248 95 05
fax: +31 30 248 94 96
www.landis.com
online.landis.com


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie