Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA kamerlid Leers positief over NS-plannen Netelenbos

Datum nieuwsfeit: 19-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Leers positief over NS-aansturingsplannen Netelenbos

Tweede Kamerlid Gerd Leers is positief over de suggesties die minister van Verkeer & Waterstaat Tineke Netelenbos heeft gedaan in een geheime, maar inmiddels uitgelekte, brief, om meer grip te krijgen op de Nederlandse Spoorwegen.
Netelenbos wil de mogelijkheid hebben om bijvoorbeeld de directie van de NS naar huis te sturen wanneer deze ondermaats presteert.

Leers noemt het een terechte ontwikkeling als de overheid weer meer greep zou krijgen op de NS. "De NS vervullen per slot van rekening een onmisbare nutsfunctie die goed dient te functioneren Als dat niet het geval is moeten zaken niet op zijn beloop worden gelaten, maar moet de overheid als enig aandeelhouder kunnen bijsturen."

Leers ziet ook nog andere mogelijkheden om binnen de NS de zaak weer op de rails te krijgen: prestatiebeloning. De CDA-woordvoerder: "Voer van hoog tot laag prestatiebeloning in. Dat prikkelt mensen om hun best te doen en als ze daar niet in slagen, kunnen passende maatregelen worden genomen met als uiterste mogelijke consequentie: ontslag."

Overigens wil Leers waken voor al te haastige maatregelen jegens de huidige directie. "Dat Netelenbos meer instrumenten wil, wordt door het CDA van harte ondersteund, maar ze moet die instrumenten wel op het juiste moment inzetten en haar kruit niet te vroeg verschieten", aldus Leers.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie