Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Friesland: ongeval met lichtgewonde in Lemmer

Datum nieuwsfeit: 19-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 19-07-2001
Politieberichten van 18/7 (13.00 uur) t/m 19/7 (07.00 uur)

Lemmer: ongeval met lichtgewonde
Woensdag omstreeks 12.05 uur reed een bestuurster van een bromfiets over de Parkstraat. De bestuurster, een 66-jarige inwoonster van Follega, schrok van een auto, die ten opzichte van haar van rechts kwam. Zij heeft daarop waarschijnlijk geremd en is met haar bromfiets onderuit gegaan. Zij liep schaaf- en snijwonden op, alsmede een schouder uit de kom. De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Sneek: inbraak auto
Dinsdag tussen 01.30 en 13.30 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Partuurstraat. Het slot aan de bestuurderszijde was geforceerd. Uit de auto werden twee gereedschapskisten met inhoud en een klopboormachine weggenomen. De eigenaar, een 50-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Nijemirdum: inbraak dorpshuis
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in het Dorpshuis aan de Lycklamawei. Via verbreking van een deur was men het dorpshuis binnengekomen. De biljartklok werd vernield. Uit het pand waren flessen drank en een doos met sigaretten weggenomen. De beheerder moet nog aangifte komen doen.

Franeker: onder invloed
Woensdag omstreeks 15.10 uur werd op de Sjaardemastraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 55-jarfige inwoner van Franeker, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 515 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 5 uren. Deze zaak werd via Kort-OM afgehandeld en de bestuurder kreeg een boete van f 1200.-

Wons: snelheid
Woensdag omstreeks 11.30 uur werd op de Rijksweg A7 onder Wons een bestuurder van een personenauto gecontroleerd op snelheid. Ter plaatse is een maximumsnelheid van 120 kilometer per uur van kracht. Deze bestuurder reed met een snelheid van 172 kilometer per uur. De bestuurder, een 51-jarige inwoner van Amsterdam, kreeg een bekeuring en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Oudwoude: aanrijding licht gewonden
Woensdag omstreeks 17.10 uur reed een 13-jarig meisje uit Hoogkerk samen met haar vriendin, eveneens13 jaar uit Groningen, op één fiets over de Simmerwei onder Oudwoude. Het meisje uit Hoogkerk stuurde, terwijl haar vriendin de trappers bediende. Doordat deze combinatie van fietsen moeilijk ging, kwamen de meisjes aan de linkerzijde van de weg terecht. De bestuurder van een personenauto, een 38-jarige inwoner van Zwaagwesteinde, dacht dat de meisjes aan die zijde van de weg zouden blijven fietsen. Hij claxonneerde om aan te geven dat hij hen ging passeren. Toen hij nagenoeg naast de meisjes was, gingen zij plotseling weer naar het midden van de weg. Hierop werden zij door de auto geschept. De meisjes liepen schaafplekken op en werden voor alle zekerheid overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum. De meisjes konden na behandeling weer naar huis.

Fochteloo: eenzijdig ongeval met gewonde
Woensdag omstreeks 16.00 uur wil een bestuurster van een personenauto op de Fochteloerveenweg keren. De bestuurster, een 82-jarige inwoonster van Oosterwolde, reed achteruit en kwam in de berm terecht. In plaats van de rem te gebruiken, trapte de vrouw het gaspedaal tot de bodem in. Het gevolg van deze raketstart was dat de auto tegen een boom botste en vervolgens in de onderberm tot stilstand kwam. De vrouw liep een diepe hoofdwond op en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. De auto werd zwaar beschadigd en is weggesleept.

Balk: inbraak auto
Woensdag tussen 00.05 en 08.00 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Harmen Gabesstrjitte. De achterruit werd uit de rubbers gehaald. Uit de auto werden een radio/cd-speler en 8 cd`s weggenomen. De eigenaar, een 21-jarige inwoner van Balk, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: fietsster licht gewond
Woensdag omstreeks 16.15 uur fietste een 54-jarige inwoonster van Leeuwarden over de Schrans. Zij sloeg vervolgens rechtsaf de Carel van Manderstraat in. Tijdens het afslaan, kwam de tas, die aan het stuur hing, klem te zitten. De vrouw verloor vervolgens de macht over het stuur en viel tegen een geparkeerd auto aan. Deze auto, eigendom van een 49-jarige inwoner van Leeuwarden, werd licht beschadigd. De vrouw kwam met haar hoofd op het wegdek terecht en raakte bewusteloos. Na verloop van tijd kwam zij weer bij. Zij werd voor onderzoek overgebracht naar het MCL-Zuid.

Surhuisterveen: autobrand
Woensdag omstreeks 16.30 uur reed een bestuurder met een bestelauto over de Koartwald. Tijdens het rijden, sloeg de motor af, waarna de bestuurder, een 50-jarige inwoner van Surhuisterveen, de auto in de berm parkeerde. Nadat hij was uitgestapt, zag hij dat er rook onder de motorkap vandaan kwam. De brandweer werd gewaarschuwd en deze heeft de accukabels losgemaakt. Van een brand was op dat moment nog geen sprake. Waarschijnlijk een geval van kortsluiting. De auto is naar de garage gesleept.

Leeuwarden: inbraak woning
Woensdag tussen 07.50 en 20.10 uur werd ingebroken in een woning aan de Dokkumertrekweg. Via vernieling van de keukendeur kwam men de woning binnen. Uit de woning werden een videorecorder en een midi hifiset weggenomen. De eigenaresse, een 34-jarige inwoonster van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: vernieling ruit
Donderdag omstreeks 00.40 uur werd door getuigen gemeld dat bij een bedrijf aan de Harlingersingel zojuist een ruit was vernield. De twee verdachten zouden weggelopen zijn in de richting van het centrum. Aan de hand van het opgegeven signalement konden de twee verdachten op het Ruiterskwartier worden aangehouden. De verdachten, 24 en 21 jaar, beiden uit Leeuwarden, werden overgebracht naar het bureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en zij zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: onder invloed
Donderdag omstreeks 01.50 uur werd op de Tjerk Hiddesstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 25-jarige inwoner van Hurdegaryp, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 295 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uren.

Langweer: inbrekers aangehouden
Afgelopen nacht werd ingebroken in een amusementenhal aan de Buorren. Men was het pand binnengekomen door verbreking van een raam. Door getuigen was gezien dat een auto met twee inzittenden was weggereden in de richting Huis ter Heide. Onder Scharsterbrug werd de desbetreffende auto met twee inzittenden aangetroffen. De beide inzittenden, 28 en 16 jaar, beiden uit Sneek, voldeden aan het opgegeven signalement. Zij werden daarop aangehouden en zijn overgebracht naar het bureau. In de auto werden inbrekerswerktuigen aangetroffen. Of er ook iets is weggenomen bij de amusementenhal is op dit moment nog niet bekend. In de loop van vandaag zal een aangifte worden opgenomen. De verdachten zijn ingesloten.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie