Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verklaring Europese Unie over die top in India en Pakistan

Datum nieuwsfeit: 19-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: European Union
Zoek soortgelijke berichten
European Union

India / Pakistan : top India/Pakistan Agra 15-16 juli 2001 Press Release: Brussels (19-07-2001) - Press: 287 - Nr: 10929/01


Brussel, 19 juli 2001

10929/01 (Presse 287)

P 128/01

PERSMEDEDELING

Onderwerp :

Verklaring van het voorzitterschap namens de Europese Unie over

de top India/Pakistan op 15-16 juli 2001 in Agra

De Europese Unie is ingenomen met de hervatting van de dialoog op het hoogste niveau tussen India en Pakistan tijdens de topbijeenkomst tussen de Indische premier A. B. Vajpayee en de Pakistaanse president Pervez Musharraf op 15 en 16 juli 2001 in Agra. De Europese Unie verwelkomt tevens de goodwill en de vertrouwenwekkende maatregelen die in de aanloop naar de topbijeenkomst zijn genomen en die hebben bijgedragen tot de constructieve sfeer waarin deze gebeurtenis heeft plaatsgevonden.

De Europese Unie heeft met voldoening nota genomen van het feit dat India en Pakistan vastbesloten zijn hun dialoog op het hoogste niveau voort te zetten. Ondanks het feit dat er tijdens de topbijeenkomst geen onmiddellijke vooruitgang is geboekt, hoopt de Europese Unie ten stelligste dat de uitnodiging van president Musharraf aan premier Vajpayee de voortzetting van een dialoog die leidt tot een alomvattende oplossing in de geest van Lahore, mogelijk zal maken.

De Europese Unie is van oordeel dat de volledige normalisering van de betrekkingen tussen India en Pakistan een kwestie is die niet alleen beide landen en de regio raakt, maar ook de rest van de internationale gemeenschap. Derhalve moedigt de Europese Unie beide partijen aan om op een constructieve wijze verdere stappen te zetten op weg naar een definitieve oplossing van al hun meningsverschillen en daarbij de fundamenten te leggen van een toekomstgerichte en tot wederzijds voordeel strekkende relatie.

De Europese Unie roept alle partijen intussen op zich ter plaatse zo gematigd mogelijk op te stellen.

De met de Europese Unie geassocieerde landen van Midden en Oost-Europa, de geassocieerde landen Cyprus, Malta en Turkije, alsmede de EVA-landen die lid zijn van de Europese Economische Ruimte, sluiten zich bij deze verklaring aan.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie