Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Amsterdam-Amstelland: agressieve bromfietser

Datum nieuwsfeit: 19-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Agressieve bromfietser
19-7-2001. Woensdag is in Amsterdam-Osdorp een 16-jarige bromfietser aangehouden. Hij onttrok zich op de Plesmanlaan aan een routinecontrole van een motoragent en probeerde met verhoogde snelheid (60 tot 70 kilometer) te ontkomen. Om de agent van zich af te houden maakte hij trappende bewegingen naar het stuur van de politiemotor. De bromfietser ontkwam via een trottoir, waar een paar voetgangers opzij moesten springen. De politie zocht de buurt af en trof de verdachte lopend op straat aan. Hij bleek geen bromfietscertificaat te hebben. De verdachte wordt vandaag voorgeleid voor de officier van justitie. Verkeerscontroles
19-7-2001. Hier volgt een aantal verkeerscontroles van woensdag:

Cornelis Douwesweg
Gistermiddag werd een gordelcontrole gehouden op de Cornelis Douwesweg. Daarbij zijn 22 bonnen uitgedeeld. Betrokkenen krijgen een acceptgirokaart van 90 gulden thuisgestuurd.

Rozengracht
Gisteravond hield politiepersoneel een snelheidscontrole op de Rozengracht. Er werden 13 bonnen uitgedeeld. De hoogste score was 76 kilometer per uur.

A2
Het rijbewijs van een hardrijder uit de De Meern werd ingenomen. De 29-jarige chauffeur reed 122 kilometer per uur waar hij slechts 70 mocht.

A10-Noord
Ook van een 31-jarige automobilist uit Muiderberg werd het rijbewijs in beslag genomen. Hij reed met een snelheid van 152 kilometer per uur, 52 kilometer te hard.

Machineweg, Aalsmeer
Woensdagmiddag werden bij een snelheidscontrole 51 hardrijders op de bon gezet. Twee van de automobilisten reden harder dan 100. Ter plaatse mag maximaal 50 worden gereden.
Gewapende man
19-7-2001. Woensdagavond is in een horeca-etablissement in de Van Speijkstraat een 23-jarige man aangehouden. De politie zocht de man in verband met een onderzoek naar openlijke geweldpleging. Voordat de man kon worden aangehouden trok hij een vuurwapen, maar gooide dat vrij snel op de grond. Het wapen is in beslag genomen.Rondvaartkapitein onwel
19-7-2001. Op de Leidsegracht werd woensdagmiddag een 53-jarige kapitein van een rondvaartboot onwel. De toeristen zagen dat hij tegen een brug voer en sloegen alarm. De schipper is voor medisch onderzoek per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. Een andere kapitein nam het roer over.
Hennepplanten Weteringbuurt
19-7-2001. De politie van wijkteam Prinsengracht heeft gisteravond in een woning in de Weteringbuurt 22 hennepplanten in beslag genomen. Verder onderzoek bracht aan het licht dat de elektriciteitsmeter was gesaboteerd. De 25-jarige bewoner werd aangehouden.

Aanrijding door telefoneren
19-7-2001. Een 37-jarige automobilist uit Zeewolde veroorzaakte woensdag tijdens de avondspits een aanrijding in de Wibautstraat. Hij was aan het telefoneren en zag een voor het stoplicht wachtende rij autos te laat. Hij drukte twee autos op elkaar. Een van de daarin zittende passagiers, een 50-jarige vrouw, liep nekklachten op en is naar een ziekenhuis overgebracht.
Zware mishandeling
19-7-2001. Woensdagavond heeft de politie een 54-jarige bewoner van de Indische buur gearresteerd in verband met zware mishandeling. Hij wordt ervan verdachte een 44-jarige buurtgenoot met een ijzeren staaf op zijn been te hebben geslagen. Het slachtoffer is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. De achtergrond van de problemen zou een geldkwestie zijn.
Motorrijder gewond
19-7-2001. Op de Johan Huizingalaan is woensdagavond een 53-jarige motorrijder gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. Het ongeval vond plaats tijdens een inhaalmanoeuvre. De motorrijder kwam ten val en kwam deels onder de auto terecht. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis overgebracht.
Overval zonnestudio
19-7-2001. Twee gemaskerde mannen hebben woensdagavond een zonnestudio in Nieuw Sloten overvallen. Ze bedreigden het personeel met een vuurwapen en maakten kasgeld buit. De overvallers verdwenen met een vluchtauto. Er raakte niemand gewond.
Werken bij ons korps
19-7-2001. Ben je op zoek naar een andere baan? Er zijn bij ons korps diverse mogelijkheden om als politieman of -vrouw aan de slag te gaan. Maar er zijn ook vele andere functies waarvoor we nog mensen zoeken. Op deze site staan meer dan 50 administratief-technische vacatures. Nieuwsgierig? Klik hier voor meer informatie. Misschien kunnen wij je binnenkort begroeten als onze nieuwe collega.Agressieve automobilist
19-7-2001. Woensdag is een 35-jarige automobilist aangehouden die zich op het Boeierspad agressief gedroeg tegen de twee inzittenden van een andere auto. De verdachte is ingesloten in verband met poging tot doodslag en/of zware mishandeling en vernieling. De man zegt in een eerste verklaring dat het om een verkeerstwist ging. De inzittenden van de andere auto weten echter niet wat er zich in dat verband zou hebben voorgedaan.
Wat uit het onderzoek tot nu blijkt, is dat de aangehouden man de andere auto volgde vanaf de A10. Toen de twee mannen stopten bij het Boeierspad en naar een winkel liepen, kwam de verdachte lopend achter hen aan en probeerde een van hen te slaan met een stuk ijzer. Het slachtoffer wist dit geweld te ontwijken. Kort daarop reed de verdachte met zijn auto op één van de slachtoffers in. Met een sprong opzij werd ook dit geweld afgewend. Tot slot reed de verdachte en paar keer achteruit en ramde auto van de slachtoffers. Een van de mannen sloeg vervolgens het achterruit van de auto van de verdachte in. Hierop hield deze het voor gezien en reed weg.
De politie stelde een onderzoek in en traceerde de auto van de verdachte in de buurt van zijn woning. Het voertuig werd in beslag genomen en met een kraanwagen afgevoerd. Later meldde de verdachte zich uit eigen beweging bij een politiebureau en volgde zijn arrestatie.Epilepsie blijkt drankprobleem
19-7-2001. De politie en ambulancedienst rukten woensdag uit naar winkelcentrum Reigersbos waar een man een epileptische aanval zou hebben gehad. Ter plaatse bleek dat de patiënt in medisch opzicht niks mankeerde, maar dat hij zwaar beschonken was. Hij werd naar huis gebracht om zijn roes uit de slapen. Omdat hij werd aangetroffen in de buurt van zijn auto, kreeg hij een rijverbod van 24 uur opgelegd.Dronken automobilist
19-7-2001. Op het Stationsplein is vannacht een 37-jarige automobilist aangehouden die te veel had gedronken Tijdens een alcoholtest kwam een score van 1,7 promille uit de bus. De man was bijzonder agressief. Hij probeerde de agenten die hem arresteerden te schoppen en ging zich te buiten aan beledigingen. Ook hiervoor is proces-verbaal opgemaakt.Aanpak overlast
19-7-2001. Surveillerende agenten hebben woensdag 27 keer een 8-uurs-verbod uitgedeeld. Het ging om mensen die drugoverlast veroorzaakten. Ze moesten voor acht uur de buurt uit. Zes personen die de laatste tijd regelmatig drugoverlast veroorzaakten, kregen een 14-dagenbevel en moeten twee weken wegblijven.
De agenten maakten 41 keer proces-verbaal op voor zaken als bezit en handel in harddrugs met de inbeslagname van 81 pillen en wat harddrugs, openlijk druggebruik, wildplassen, het messenverbod, slapen op de openbare weg en verkoop van nepdrugs.Vrouw gemolesteerd
19-7-2001. De politie van bureau Meer en Vaart heeft gisteren een 37-jarige man aangehouden die ervan wordt verdacht kort geleden zijn ex-vriendin te hebben gemolesteerd. De verdachte is ingesloten op verdenking van zware mishandeling. Het slachtoffer hield aan de gewelddadige confrontatie verwondingen aan haar arm en rug over.Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie