Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Limburg-Zuid, Maastricht: straafroof

Datum nieuwsfeit: 19-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-07-2001 Politieberichten district Maastricht (H.P. 14.15 uur) Donderdag 19 juli 2001

Maastricht, straatroof:
Een 16 jarige inwoner van Maastricht is woensdagavond 18 juli 2001 op de Florijnruwe te Maastricht beroofd door twee onbekend gebleven personen. Onder bedreiging van een vuurwapen werden twee gouden halskettingen weggerukt.
Het slachtoffer werd woensdagavond omstreeks 20.40 uur op de Florijnruwe aangesproken door twee onbekende mannen die hem de weg vroegen. Het slachtoffer wees het tweetal de weg en werd beloond met de bedreiging met een pistool. Een van het duo rukte twee gouden halskettingen van het slachtoffer weg ondanks het feit dat het slachtoffer de diefstal probeerde te voorkomen. Na een woordelijke bedreiging dat van het vuurwapen gebruik zou worden gemaakt gaf het slachtoffer zijn verweer op. Beide overvallers renden daarna weg in de richting van het Malbergplein. Een getuige zag dat beide mannen daar in een blauwe personenauto stapten en snel wegreden. Bij een onderzoek in de ruime omgeving werd het tweetal en de auto niet meer aangetroffen. Het slachtoffer heeft van de diefstal met geweld aangifte gedaan. De politie stelt een nader onderzoek in naar beide verdachten.

Maastricht, straatroof:
Een 20 jarige inwoner van Maastricht is donderdagmorgen 19 juli 2001 op de Grote Staat te Maastricht beroofd van zijn GSM en een geldbedrag van enkele tientjes.
Het slachtoffer liep donderdagmorgen omstreeks 04.45 uur over de Grote Staat waar hij door een onbekende man werd aangesproken. Deze vroeg hem of hij even gebruik kon maken van de GSM van het slachtoffer. Deze aarzelde even maar na enig aandringen stelde hij zijn GSM ter beschikking. De onbekende man belde even met de GSM en deed daarna een greep in de binnenzak van de jas van het slachtoffer. Nadat het slachtoffer te kennen gaf daar niet van gediend te zijn kreeg deze enkele fikse vuistslagen in zijn gezicht. Het slachtoffer stelde zich te weer en sloeg de onbekende man terug. Deze ging daarna aan de haal. Het slachtoffer deed kort daarna bij de politie aangifte van de diefstal van zijn GSM en een geldbedrag van enkele tientjes die uit zijn jas bleken te zijn verdwenen.

Maastricht, beurs gerold:
Vermoedelijk twee meisjes hebben woensdagmiddag 18 juli 2001 een beurs gerold ten nadele van een 85 jarige inwoonster van Maastricht. Het slachtoffer liep woensdagmiddag omstreeks 13.00 uur op het Onze Lieve Vrouweplein te Maastricht een Hotel binnen om te vragen naar een bestelde taxi. Bij het binnenlopen van het hotel liepen twee meisjes met een Slavisch uiterlijk kort achter het slachtoffer aan. Beide meisjes liepen echter meteen daarna weer het hotel uit. Kort daarna bemerkte het slachtoffer dat uit haar tas de beurs was verdwenen met daarin een geldbedrag van ongeveer fl. 250,-. Het slachtoffer heeft van de diefstal bij de politie aangifte gedaan.

Meerssen, koe zorgt voor consternatie:
Donderdagmiddag 19 juli 2001 heeft een koe op de autosnelweg A-79 ter hoogte van de gemeente Meerssen voor consternatie gezorgd. De koe was ontsnapt uit een weiland en raakte daarna verzeild op de autosnelweg A-79 ter hoogte van de gemeente Meerssen. Meerdere automobilisten, die plotseling geconfronteerd werden met een bijzonder gevaarlijke situatie, meldden omstreeks 12.30 uur het voorval aan de politie. De koe werd aangetroffen op de autosnelweg tussen de afslag Meerssen en de parkeerplaats Keelbos gezien vanuit de richting Maastricht, maar liet zich niet vangen of geleiden. Omdat de koe bij een poging het beest in te vangen over de vangrail sprong en ook op de andere rijbaan kwam vanuit de richting Heerlen werd de autosnelweg in beide richtingen afgesloten.
Ook met behulp van de eigenaar van de koe liet deze laatste zich in eerste instantie niet vangen. Na enige tijd lukte dit gelukkig wel en liet het beest zich geleiden naar een nabij gelegen weiland. De autosnelweg is gedurende ruim een uur geheel afgesloten geweest voor alle verkeer in beide richtingen. Er deden zich geen ongelukken voor. Het op de autosnelweg staande verkeer liep vertraging op. Het verkeer werd vanaf de afrit Meerssen (vanuit de richting Maastricht) en voor de parkeerplaats Keelbos (vanuit de richting Heerlen) van de autosnelweg geleid.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie