Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

WebMethods biedt volledige ondersteuning Chem eStandards

Datum nieuwsfeit: 20-07-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

webMethods biedt volledige ondersteuning Chem eStandards

Amsterdam, 20 juli 2001 webMethods (Nasdaq: WEBM), de toonaangevende aanbieder van integratiesoftware, maakt de volledige ondersteuning bekend van de Chem eStandards in het webMethods-integratieplatform. webMethods, dat volgens AMR Research meer dan
80 % van de installaties van machine-tot-machine-verbindingen in de chemische industrie heeft gerealiseerd, levert een platform dat een oplossing biedt voor zowel enterprise-integratie als integratie van de distributieketen binnen de chemische industrie.

"De Chem eStandards zijn een robuuste verzameling van uniforme standaarden voor op XML gebaseerde zakelijke elektronische transacties", zegt Patricia B. Simmons, executive director van Chemical Industry Data Exchange (CIDX). "De standaarden zijn gezamenlijk ontwikkeld door bijna 60 deelnemers uit de chemische industrie, en zijn open, neutraal en gratis beschikbaar."

Het webMethods-integratieplatform ondersteunt de Chem eStandards volledig en biedt daarmee een enkele infrastructuur aan voor het automatiseren van bedrijfsprocessen in de extended enterprise door interne applicaties te verbinden en die in de hele distributieketen toegankelijk te maken. Met de implementatie van het webMethods-integratieplatform kunnen chemische bedrijven de Chem eStandards benutten om hun implementatiekosten te reduceren, de efficiëntie van de distributieketen te verbeteren, klanten te werven en vast te houden en hun concurrentievoordeel te verbeteren.

"Het creëren van een geïntegreerde distributieketen is een belangrijk concurrentievoordeel geworden in de chemische industrie", zegt Kimberly Trudel, vice-president Industry Products van webMethods. "Door de ondersteuning van de Chem eStandards bieden we een complete oplossing voor het verbinden van chemische bedrijven, marktplaatsen en handelspartners. Ze is snel te implementeren en biedt binnen korte tijd rendement op de investering."

Het webMethods-integratieplatform biedt de volgende voordelen voor de chemische industrie:


* Ondersteuning van de Chem eStandards (ChemXML) versies 2.0 en 2.0.1
* Veilige internetberichten en -communicatie door HTTP over SSL, digitale certificaten en digitale handtekeningen

* Validatie van gebruikte standaarden, gebaseerd op de specifieke vereisten van handelspartners

* Snelle implementatie door templates, bedrijfsscenario's, zakelijke documenttypes en processen voor conversaties

Over CIDX Chem eStandards

CIDX, de Chemical Industry Data Exchange, is opgericht in 1985 en is een non-profithandelsassociatie die als missie heeft om het gemak, de snelheid en de kosten van het elektronisch zakendoen tussen chemische ondernemingen en hun handelspartners te verbeteren. CIDX beheert de ontwikkeling en het onderhoud van elektronische standaarden voor de chemische industrie en gebruikt de handelsmerken CIDX, Chem eStandards en ChemXML. Meer informatie over CIDX, waaronder over het lidmaatschap, is beschikbaar op www.cidx.org, of per e-mail naar (hq@cidx.org). De huidige versie van de Chem eStandards is beschikbaar op de website.

Over webMethods

webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevende leverancier van integratiesoftware. Het integratieplatform van webMethods stelt klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen, door bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases en werkstromen te koppelen. Die koppeling kan zowel binnen de onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Met het integratieplatform van webMethods kunnen klanten kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met hun klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Azië en de Pacific. webMethods bedient wereldwijd meer dan 625 klanten, waaronder wereldwijde top-2000-bedrijven zoals Citibank, Dell, Eastman Chemical, The Ford Motor Company, Grainger, Motorola en Starbucks. Strategische partners van webMethods zijn onder andere Accenture, Ariba, Broadvision, Commerce One, Deloitte Consulting, EDS, Hewlett-Packard, i2 Technologies, J.D. Edwards, KPMG Consulting, Microsoft, Oracle, SAP AG en Siebel Systems. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.webmethods.com

Contactpersonen:

Jill Latta
webMethods
+31 (0)20 491 97 37
(jlatta@webmethods.com)

Annemieke van Herk
Footprint Marketing
+31 (0)20 417 71 77
(annemieke@footprint.nl)reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie