Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 20-07-2001
Bron: Politie Hollands Midden
Zoek soortgelijke berichten

Aanhouding Noordwijk (D1) De politie heeft donderdagavond 19 juli een 24-jarige man uit Noordwijk aangehouden. De man wordt ervan verdacht begin deze week brand te hebben gesticht in een vakantiewoning in Noordwijk. Het zomerhuisje aan de Marijkestraat liep daarbij flinke schade op. Eerder op de avond hield de politie een 26-jarige vriend uit Lisse aan, maar deze bleek niet betrokken te zijn. De man uit Noordwijk is na zijn aanhouding ingesloten.

Inbraak Noordwijkerhout (D1) Bij een woninginbraak aan de Groenewege werd in de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 juli naast passen en gsm's ook de personenauto gestolen. Terwijl de bewoners sliepen, zagen onbekenden kans om aan de achterzijde van de woning de deur te forceren. De sleutels werden buit gemaakt, waarna de auto werd meegenomen. De familie heeft bij de politie aangifte gedaan. De auto is direkt als gestolen geregistreerd.

Bedrogen Sassenheim (D2) Donderdagmiddag 19 juli rond 12:30 uur ging bij haar woning in de Concordiastraat de deurbel. Toen de 87-jarige vrouw opendeed was het een man die zei van het energiebedrijf te zijn. Met een smoes dat hij iets moest controleren praatte hij zich naar binnen. Kort nadat de man vertrokken was, ontdekte de vrouw dat haar portemonnee die op de huiskamertafel had gelegen, verdwenen was. De politie raadt aan bij werkzaamheden in huis dit per brief te laten bevestigen met vermelding van de datum waarop er iemand langs komt. Medewerkers van bedrijven moeten zich aan de bewoner kunnen legitimeren.

Woningpreventietip Rijnwoude/Zoeterwoude (D3) Bij nachtelijke preventiecontroles op woningen ziet de politie regelmatig dat de bovenlichtjes van de woningen openstaan. Regelmatig wordt er via zo'n bovenlicht ingebroken. De politie adviseert daarom om 's nachts of bij afwezigheid altijd de woning af te sluiten. Ook kunt u uw woning laten beveiligen met stevig hang- en sluitwerk. Voor het bovenlicht kunt u bijvoorbeeld een barrièrestang of tralies laten plaatsen waardoor insluipers uw woning niet in kunnen. Neem voor maatregelen contact op met de politie, telefoonnummer 0900 8844. Zij kunnen u verder informeren over het beveiligen van uw woning op basis van het Politiekeurmerk Veiligwonen. Auto vernield door groep racefietsers Hazerswoude-Dorp/Benthuizen/
Zoetermeer (D3)
Een 60-jarige automobilist heeft aangifte gedaan van vernieling van zijn auto op dinsdag 17 juli. De automobilist reed tussen 15.00 en 15.30 uur over de Hoogeveenseweg in de richting van de kruising met de Gemeneweg. Bij de kruising wilde hij linksaf slaan. Op dat moment kwam vanuit de richting van Boskoop een groep wielrenners gaande in de richting van Benthuizen/Zoetermeer. Omdat de automobilist voorrang had reed hij door en claxonneerde om de groep daarop te attenderen.Toen de automobilist enige meters was doorgereden zag hij een aantal van de wielrenners stilstaan. Om er zeker van te zijn dat er geen ongeval had plaatsgevonden stapte de automobilist uit. Hierop kwam de groep wielrenners naar de automobilist gereden en begon op hem te schelden en hem te slaan. Ook het voertuig van de automobilst werd vernield. De automobilist liep een blauwe plek op aan een arm. De politie is op zoek naar getuigen. Met name met de automobilisten die daar hebben gestaan. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Leiderdorp, telefoonnummer 0900 - 8844.

Aanrijding Leiden (D4) Een 11-jarig jongetje is donderdagmiddag 19 juli gewond geraakt toen hij met de fiets de Witte Singel opreed. Vanuit een aan de singel gelegen plantsoen reed hij de singel op vanachter een geparkeerde vrachtwagen vandaan. Een auto kon niet meer op tijd uitwijken en reed tegen het jongetje aan. Het jongetje is met letsel aan de linkerarm en de rug naar het LUMC vervoerd.

Ruzie Leiden (D4) Een drietal Leidse jongeren, twee van 17 en één van 19 jaar oud, is donderdagavond rond 20.00 uur op de Vrouwenweg met een 53-jarige Leidenaar in conflict gekomen. De jongeren waren met hun brommers over het trottoir bijna tegen de man aangereden, waarna er heen en weer gescholden werd. Ook vielen er meerdere klappen over en weer. De man hield aan het conflict een bloedneus over.

Taxichauffeur beroofd Leiden (D4) Een 35-jarige taxichauffeur uit Zoetermeer is donderdagavond rond 22.10 uur beroofd van zijn geld. In Scheveningen had hij twee klanten in de auto meegenomen die naar Leiden wilden. In Leiden aangekomen werd de taxichauffeur naar de Vijf Meilaan gestuurd. Daar rekent het tweetal af en eist plotseling de portemonnaie van de taxichauffeur op waarbij hij iets scherps in zijn zij voelt steken. Hierna krijgt hij een klap in zijn gezicht waarna de twee mannen wegrennen.

Aanrijding onder invloed Leiden (D4) Een 20-jarige snorfietser uit Leiden is donderdagavond 19 juli onder invloed van alcohol door het rode licht tegen een personenauto aangereden. Dit gebeurde op de kruising Schipholweg / Dellaertweg. De snorfietser viel en liep hierbij een wond aan zijn hand op. Een analyse wees een ademalcoholgehalte van 300 ug/l uit, waar de limiet 220 ug/l is. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur.

Politie zoekt benadeelden auto inbraken Waddinxveen (D6)
Met de aanhouding van een 32-jarige Utrechtenaar op maandag 16 juli door de politie in Woerden werd een aantal auto-inbraken opgelost. Bij zijn aanhouding werden onder andere autoradio's, een CD-wisselaar, gereedsschapskisten en een krik aangetroffen. Deze zijn vermoedelijk afkomstig van inbraken gepleegd op maandag 16 juli tussen 07.30 en 08.00 uur op een carpoolplaats langs de Henegouwerweg. Bij de politie zijn echter nog geen aangiftes gedaan. Benadeelden kunnen voor informatie contact opnemen met het Informatie Centrum van de politie in Waddinxveen, telefoonnummer 0182 642640.

Controle parkeren vrachtwagens Alphen a/d Rijn (D5) Politie Alphen heeft gisterenavond gecontroleerd op het fout parkeren van vrachtwagens. In de Briljantstraat stond een trekker van een vrachtwagen fout geparkeerd. De eigenaar van de trekker krijgt een procesverbaal en een boete van fl. 90,-. Ook aan de Cantharel is gecontroleerd op het fout parkeren van vrachtwagens. Hier zijn geen bijzonderheden aangetroffen.

Onder invloed Alphen a/d Rijn (D5) Vannacht, 20 juli rond 02.30 uur, zagen twee agenten van politie Alphen op de Meteoorlaan dat een 20-jarige automobilist uit Alphen a/d Rijn moeite had om zijn auto op de rijbaan te houden. Bij staandehouding bleek dat de man onder invloed van alcohol was. Hij blies 315 Ug/l waarop hij een procesverbaal en een rijverbod van twee uur.

Beroving boodschappentas Alphen aan den Rijn (D5) Een 42-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn heeft aangifte gedaan van beroving van haar boodschappentas met portemonnee op donderdag 19 juli omstreeks 09.30 uur. De vrouw liep over[ de Koningshof op weg naar het winkelcentrum toen zij werd aangesproken door een nog onbekende man. Direct hierop probeerde de man haar boodschappentas uit haar handen te trekken. Omdat de vrouw de tas niet losliet maakte de man slaande bewegingen en duwde haar waardoor ze ten val kwam. De vrouw liep hierdoor schaafwonden op aan haar knieën en aan een hand. De man ging er vervolgens met de tas vandoor. Hij stapte in bij een gereedstaande witte sedan personenauto. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen bellen met de politie in Alphen aan den Rijn, telefoonnummer 0900 - 8844. Signalement man; ± 30 jaar, ongeveer 1.80 m, getinte huidskleur, smal mager postuur, onverzorgd uiterlijk, kort donkerblond haar, donkerkleurige ogen.

Visserijcontrole Zevenhuizen (D6) Politie Hollands Midden heeft gisterenmiddag, 19 juli, vissers gecontroleerd op de Rottemeren. De meeste vissers hadden alles in orde, één visser kreeg een procesverbaal voor het vissen met levend aas. De boete hiervoor bedraagt fl. 110,- .

Verkeersongeval Moordrecht (D6)
Gisterenavond, 19 juli rond 19.00 uur, vond op de provincialeweg N456 in Moordrecht een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een 44-jarige man uit Hendrik Ido Ambacht reed over de provinciale weg in de richting van Moordrecht. Doordat hij niet zoveel mogelijk rechts hield, raakte hij de auto van een 29-jarige man uit Boskoop. De auto van de man uit Boskoop kwam hierdoor op zijn kant terecht. De bestuurder van deze auto is met schaafwonden naar het Groene Hartziekenhuis in Gouda gebracht. Het bleek dat de man uit Hendrik Ido Ambacht te veel gedronken had. Het ademanalyseapparaat wees 580 Ug/l uit, waarop de man naast een procesverbaal, een rijverbod van 6 uur kreeg.

Alcoholcontrole Zevenhuizen (D6)
Tijdens een alcoholcontrole op de Swanlaweg, vannacht 20 juli rond 00.30 uur, is een 32-jarige man uit Nieuwerkerk a/d IJssel staande gehouden. De man blies 360 Ug/l op het ademanalyseapparaat en kreeg een procesverbaal en een rijverbod van drie uur.

Steekpartij Bodegraven (D7) Een 37-jarige inwoner van Bodegraven is op donderdag 19 juli, omstreek 20.50 uur gewond geraakt bij een steekpartij op de Marktstraat in Bodegraven. Hij reed over de Marktstraat en de weg werd geblokkeerd door een automobilist, die met twee mannen stond te praten. De 37-jarge man reed de stilstaande auto voorbij en op dat moment werd er schade aan zijn auto toegebracht. Hij wilde de twee mannen hierover aanspreken en op dat moment ontstond er een vechtpartij met de twee mannen, waarbij één van hen een mes trok en de 37-jarige in de rug stak. Hij moest zich onder behandeling laten stellen van een arts in het ziekenhuis. Na behandeling kon hij weer naar huis. De politie heeft een onderzoek ingesteld en naar aanleiding hiervan werden in de loop van de avond en nacht twee verdachten aangehouden: een 35-jarige man uit Rotterdam en een 38-jarige man uit Zuidhoorn. Het onderzoek tegen deze twee verdachten wordt vandaag voortgezet.

Onder invloed Gouda (D7)
Op de C. Busken Huetstraat is op 19 juli, omstreeks 22.30 uur een 34-jarige Gouwenaar aangehouden, die onder invloed zijn auto bestuurde. Ook bleek de man te rijden, terwijl zijn rijbewijs reeds was ingevorderd. De man werd aangehouden en op het bureau blies hij 665 ug/l. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt terzake het rijden onder invloed en het rijden tijdens invordering van zijn rijbewijs.

Inbraak woning Gouda (D7)
Bij een inbraak in een woning aan de Drossaardslag is vannacht ingebroken. Een onderruit van de voordeur werd ingegooid. Daarna werd de woning betreden en werd een laptop weggenomen. Er is inmiddels aangifte gedaan.

Auto over de kop Schoonhoven (D8) Op het Henri Dunantplein is gisterenavond, 19 juli rond 21.15 uur, een auto over de kop gegaan. De 28-jarige bestuurder uit Bergambacht reed over het verkeersplein op de kruising van de Rotterdamseweg en de C.G. Roosweg, toen hij met zijn rechter voorwiel tegen een zogenaamd 'varkensoor' (driehoekig, wit betonnen paaltje) reed. De auto rolde om en bleef op zijn dak liggen. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 650 Ug/l, kreeg een procesverbaal en een rijverbod van zeven uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie