Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oproep tot reizigersstaking krijgt grote steun

Datum nieuwsfeit: 20-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

HET BUREAU MET EEN O

Oproep tot reizigersstaking krijgt grote steun

De actie tegen de NS, die is georganiseerd door een groep bedrijven die zich hebben verenigd onder de naam Soms.nl, krijgt brede steun van de reizigers. Met name op de kleine stations was het vanmorgen een stuk rustiger dan tijdens de normale vrijdagochtendspits. Op grote knooppunten is dit niet goed te meten. Voor veel reizigers blijkt de trein toch de enige vervoersmogelijkheid. Dit is op te maken uit de vele steunbetuigingen die binnenstromen op de actiepagina op internet: de grote groep reizigers die toch voor de trein hebben gekozen, doet dit onder protest.

De mensen die gedwongen zijn om vandaag de trein te nemen, maar toch ontevreden zijn over het beleid van de Nederlandse Spoorwegen, kunnen komende weken hun handtekening zetten op de pagina www.soms.nl of op een van de lijsten die reizigersvereniging Rover op zo'n dertig Nederlandse stations verspreidt. Beide partijen verwachten binnenkort enkele tienduizenden handtekeningen aan NS-directeur Huisinga te kunnen overhandigen, om hiermee te laten zien dat het tijd is voor grote veranderingen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie