Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Drenthe: onder invloed de sloot in

Datum nieuwsfeit: 20-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van vrijdagmorgen 20 juli 2001
09:58 vrijdag 20 juli 2001

Roel Hallink, tel.: 0528-295033


* Onder invloed de sloot in

KLAZIENAVEEN Gistermiddag is een 30-jarige Emmenaar met zijn auto in een sloot aan de Antares tot stilstand gekomen. Even daarvoor was hij met de auto op de middengeleiding terechtgekomen en de macht over het stuur verloren. Bij onderzoek bleek dat hij teveel gedronken had en aan het bureau bleek een promillage van 0.7 promille. Verder bleek dat zijn auto niet verzekerd was. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt


* Alcomobilisten

HOOGEVEEN Gisteravond scheurde een 49-jarige Hoogevener met zijn auto vanaf de Grote Kerkstraat de Schoolstraat in en wel met gierende banden. De politieagenten die dit zagen en hoorden, vonden het wel een controle waard. Het bleek dat de bestuurder nogal wat alcohol genuttigd had, hetgeen aan het bureau resulteerde in 1.5 promille bij de blaasproef. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Snelrecht werd in deze toegepast.

ASSEN Werd gisteravond door medeweggebruikers opgemerkt dat een auto nogal slingerend reed over de N33 richting Gieten. Bij de rotonde werd de man, een
32-jarige Hoogevener, gecontroleerd en waarbij bleek dat hij nogal gedronken had. De blaastest aan het bureau wees 1.3 promille uit. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en na verhoor kon hij, met en dagvaarding op zak, het bureau verlaten


* Inbraken in autos

EMMEN Aan het Holdertplein werd gistermiddag ingebroken in een auto. Een raam was ingeslagen en gestolen werd de radio, een leesbril en een zonnebril.
Ook aan de Hondsrugweg werd ingebroken in een auto. Ook hier sneuvelde een raam. Gestolen werd een handset van een GSM. MEPPEL Aan het Oosteinde werd gisteren een ruit ingeslagen van een auto en werd een radardetector gestolen.


* Inbraak in bibliotheek

DIEVER Afgelopen nacht is er ingebroken in de bibliotheek aan de Hoofdstraat. Het is nog geheel duidelijk hoe de daders zijn binnen gekomen. Een kluisje en een paar geldkistjes zijn opengebroken. Wat er precies weg is, zal vandaag uit een inventarisatie moeten blijken. Onderzoek wordt vandaag voortgezet.


* Auto op zn kant

EMMEN Afgelopen nacht is op de Wilhelminastraat door een groep jongelui een auto op zn kant gegooid. De daders konden niet worden achterhaald. De auto is met behulp van omstanders weer in normale stand gezet. De schade lijkt voor de 32-jarige eigenaresse uit Emmen mee te vallen.


* Vechtpartij in woning

HOOGEVEEN Gisteravond zijn 3 personen gewond geraakt bij een vechtpartij in een woning aan Het Haagje. Rond kwart voor elf kwamen twee Hoogeveense mannen van respectievelijk 19 en 35 jaar in de woning aan Het Haagje, gewapend met een mes en een tafelpoot en wilden daarmee de 38-jarige bewoner te lijf. De bewoner raakte, bij de ontstane vechtpartij, licht gewond aan zijn hals, terwijl de daders beide hoofdwonden bekwamen. De daders zijn even later in de Duivenslagstraat aangehouden en na behandeling van hun wonden in het ziekenhuis, ingesloten. Wat de juiste toedracht is en de aanleiding van de vechtpartij, zal uit het verdere onderzoek, dat vandaag wordt voortgezet, moeten blijken.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie