Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Utrecht: automobilist vraagt om moeilijkheden

Datum nieuwsfeit: 20-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-07-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.00 uur
Automobilist vraagt om moeilijkheden

UTRECHT In de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 juli werd een 53-jarige man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks kwart voor twee surveilleerde de politie over de Oudegracht. Achter de agenten reed een man die meerdere malen met piepende banden optrok en zeer dicht achter de surveillanceauto ging rijden.

De agenten besloten de bestuurder staande te houden. De 53-jarige man uit Utrecht had geen verklaring voor zijn gedrag en was onvast ter been en rook naar alcohol. Na een eerste blaastest bleek dat de man gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij 1,1 promille alcohol in zijn lichaam had.

Met een boete van 900,= en een rijverbod van vier uur werd de Utrechter naar huis gestuurd.

Overvaller aangehouden

UTRECHT Tijdens de surveillance zagen agenten donderdagavond een man uit een winkel aan de Lange Viestraat rennen. Achter de man liep personeel van de winkel en zij riepen de agenten.

De agenten bedachten zich geen moment en zette de achtervolging in. Op de Oudegracht lukte het de man naar de grond te brengen en hem aan te houden. De 35-jarige verdachte uit Amstelveen had nog een stapel bankbiljetten in zijn hand.

Omstreeks negen uur was de verdachte de winkel binnengekomen en had plotseling een greep uit de kassa gedaan. De man werd ingesloten voor verder verhoor.

Auto-inbrekers aangehouden

UTRECHT Donderdagavond werd door meerdere getuigen gebeld naar de politie omdat men een aantal jongens zag inbreken in een auto.

Omstreeks tien over acht trof de politie op de Oudegracht een aantal jongens aan die bij het zien van de politie probeerden te vluchten. Twee verdachten een 19- en 15-jarige jongen beiden uit Utrecht- reden op een fiets weg. In de Brandstraat kwamen de jongens ten val en kon de 15-jarige jongen worden aangehouden.

Na een korte achtervolging werd ook de 19-jarige jongen aangehouden. Beiden werden voor verhoor overgebracht naar het bureau. In de omgeving van de Nicolaaskerk werden een drietal voertuigen aangetroffen met inbraakschade.

Straatroof

UTRECHT Op de Kokkenhoflaan werd donderdagavond een jongen beroofd van zijn bezittingen.

Rond tien over negen liep de 17-jarige jongen uit Utrecht op de Kokkenhoflaan toen hij plotseling van achteren werd aangevallen. Een onbekende man schopte hem in zijn rug en sloeg hem op zijn hoofd.

Voordat de jongen besefte wat er gaande was, werd hij door een tweede verdachte in een wurggreep genomen waarna de eerste verdachte zijn kleding doorzocht. Nadat hem diverse goederen waren ontnomen rende de verdachten weg in de richting van het centrum.

Door de snelle actie kon het slachtoffer maar een summier signalement van één van de verdachten opgeven. Het betrof een blanke man tussen de 18 en 20 jaar oud, 1.80 1.90 meter lang, kort krullend rossig haar aan de zijkant iets opgeschoren. Hij droeg een zwarte trui met gele zigzagstrepen.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Paardenveld, tel.: 0900 88 44.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie