Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Beeld van Piet Slegers onthuld in park in Wageningen

Datum nieuwsfeit: 20-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Wageningen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Wageningen

rondje Beeld van Piet Slegers onthuld in Noordwest

Afgelopen donderdag is, in het recreatiepark Noordwest, het beeld "Aardstructuur" van Piet Slegers onthuld. Het is een groot en prominent beeld dat in 1967 door de heer Slegers gemaakt werd. Het beeld stond voorheen bij het voormalig Staringgebouw en was te zien vanaf de Lawickse Allee.

Beeldend kunstenaar Piet Slegers ontving na de onthulling van het herplaatste beeld een koninklijke onderscheiding. Burgemeester J.F. Sala spelde Slegers 'de versierselen' op die bij de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau horen.

De heer P.A.M. Slegers is een vooraanstaand kunstenaar met internationale bekendheid. Vanaf 1947 is hij werkzaam als zelfstandig beeldhouwer. Naast zijn vrije werk heeft Slegers ongeveer 100 opdrachten uitgevoerd, waarvan het merendeel als kunstobject in de openbare ruimte.

Enkele toonaangevende objecten van de hand van Piet Slegers zijn: 1967 Aardstructuur, destijds geplaatst bij het voormalig Staringgebouw in Wageningen
1972 Zonneproject, Museum Kröller - Müller in Otterlo 1977 Aardzee, landschapskunstobject Flevopolder 1979 Landschapsproject, Bonn, thans Museum Kröller - Müller 1980 Sfeerproject, Europees Parlement Straatsburg 1995 Observers, A28 Zeist.

De heer Sleegers heeft ondermeer geëxposeerd in de Van Reekum Galery te Apeldoorn, het Gemeentemuseum Arnhem, in park Sonsbeek, maar ook in het Van Abbe Museum te Eindhoven en het Palais des Beaux Arts te Brussel.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie