Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Xerox Newspaper Network denkt de krantenwereld te veranderen

Datum nieuwsfeit: 20-07-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

Binnen drie jaar einde aan tijdverspilling en distributiekosten: Xerox Newspaper Network verandert de krantenwereld

Zeist, 20 juli 2001 -- Xerox Corporation maakt ernst met hun krant-on-demand-activiteiten en ze hebben dat duidelijk gemaakt door David Owen als European director newspaper publishing aan te stellen. David zal verantwoordelijk zijn voor de uitbouw van het Xerox Newspaper Network (XNN) in Europa. XNN is een wereldomspannend digitaal print-netwerk waarmee uitgevers, eventueel customized, kranten met hoge kwaliteit snel en goedkoop uit kunnen printen. XNN is vooral inzetbaar voor specifieke export-markten of voor grote evenementen, met als voordeel dat het grootste deel van de distributiekosten wegvalt. Ook de tijdverliezen die nu met name bij overzeese leveringen optreden verdwijnen. Door het digitale transport van de informatie kan er veel sneller ter plekke worden uitgeleverd dan met centrale productie op papier mogelijk zou zijn. In de ontwikkelingen wordt veel aandacht besteedt aan uitbreiding van de mogelijkheden aangepaste - customized - content voor specifieke doelgroepen of voor aparte evenementen aan te bieden.

De komende twaalf maanden wordt het Xerox Newspaper Network uitgebreid naar alle grote commerciële centra in de wereld. Krantenuitgevers kunnen daardoor wereldwijd gaan opereren. Xerox heeft 25.000 digitale persen in meer dan 60 landen staan, die via dit netwerk kunnen worden ingeschakeld: dit geeft Xerox het grootste hiervoor inzetbare netwerk ter wereld.

Uitbouw
De nieuwe Europese directeur David Owen is speciaal belast met de uitbouw van deze activiteiten. Hij is een pionier in de wereld van de digitale krant-on-demand. Vóór hij bij Xerox begon heeft hij bijna tien jaar bij The Guardian in Londen gewerkt. Hij leidde daar onder andere de pilots om The Guardian locaal in Kopenhagen en Athene te drukken, bij Xerox-partners op Xerox-apparatuur. Het afgelopen jaar heeft hij als consultant bij Xerox de plannen voor het XNN ontwikkeld.

"Deze verspreidingsmethode is zelfs een belangrijke concurrent voor internetkranten, door onze enorme flexibiliteit en de hele lage kosten. Binnen drie jaar zal deze manier van kranten exporteren gemeengoed zijn voor alle uitgevers, omdat het de vertragingen en kosten van afstanden en tijdzones opheft. We staan aan de vooravond van een periode waarin de krant van vandaag gisteren al beschikbaar is aan de andere kant van de aardbol", aldus David.

The Document Company Xerox
The Document Company Xerox is wereldwijd marktleider in producten, systemen, services en supplies voor document processing en document management. Naast toonaangevende copiers, printers - zowel zwart/wit als (steun)kleur - en multifunctionele apparatuur biedt Xerox een breed pakket aan IT-diensten, op het gebied van documentproductie, electronisch documentbeheer, documentaire informatiesystemen, kennismanagement en workflow, netwerken en ondersteuning. Als technologisch solutions provider voor de kantoor-, productie- en service-omgeving en bedrijfskritische documentbeheertoepassingen is Xerox actief in meer dan 130 landen. Xerox realiseerde in 2000 met haar kernactiviteit document processing wereldwijd een omzet van US $ 18,6 miljard. Bij de Nederlandse vestigingen van Xerox in Amstelveen (hoofdkantoor), Zeist (verkooporganisatie) en Venray (productie, recycling en Europees logistiek centrum) zijn in totaal meer dan 3.000 mensen werkzaam.
Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie