Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Sittard

Datum nieuwsfeit: 20-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 20-07-2001 Politieberichten district Sittard (H.P. 13.25 uur) Vrijdag 20 juli 2001

Susteren, boete voor rijden onder invloed:
Een 35 jarige inwoner van Susteren is vrijdagmorgen 20 juli 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
De automobilist uit Susteren reed vrijdagmorgen omstreeks 01.00 uur over de Spoorstraat waar hij door de politie routinematige werd gecontroleerd. De automobilist moest een blaastest afleggen welk aangaf dat er alcohol in het spel was. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een kleine overschrijding aan van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de inwoner van Susteren is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van fl. 410,- waarmee hij door betaling daarvan een verdere strafvervolging kan voorkomen. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 2 uur.

Geleen, rijbewijs ingevorderd bij dronken automobilist: Een 39 jarige inwoner van het Engelse Disley is donderdag 19 juli 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. De automobilist werd donderdagavond omstreeks 22.00 uur op de Henri Hermanslaan gecontroleerd nadat een politiepatrouille hem te hard had zien rijden. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar alcohol te ruiken hetgeen een alcoholblaastest nog eens bevestigde. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een uitslag aan van 1.5 promille, drie maal meer dan wettelijk is toegestaan. Tegen de inwoner van Disley is proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 9 uur in zijn bezit.

Sittard, winkeldiefstal:
Een 47 jarige inwoonster van Susteren is donderdagmiddag 19 juli 2001 door de politie bekeurd wegens het plegen van een winkeldiefstal. In een schoenenwinkel gevestigd aan de Brandstraat in Sittard werd de inwoonster van Susteren omstreeks 15.00 uur betrapt bij het wegnemen van een damestasje. Zij liep de winkel uit nadat zij een paar schoenen had gekocht en deze ook had afgerekend aan de kassa. Toen zij de beveiligingspoortjes passeerde trad het anti diefstal alarm in werking. Na het controleren en het achterlaten van de gekochte schoenen mocht zij ter controle opnieuw de poortjes passeren waarna opnieuw het alarm in werking trad. Bleek dat de dievegge in haar tas een damestasje had weggestopt welke zij niet had afgerekend. De gewaarschuwde politie nam de winkeldievegge mee naar het politiebureau waar tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. Zij kreeg een schikkingsvoorstel aan geboden van fl. 250,- waarmee zij door betaling daarvan een verdere strafvervolging door Justitie kan vorkomen.

Susteren, woninginbraak:
Donderdagmorgen heeft rond 10.00 uur een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Baakhoverweg in Susteren. Straatbewoners zagen omstreeks 10.00 uur twee onbekende mannen aan de achterdeur van de buren staan. Bij het verschijnen van de getuige namen er drie mannen meteen de benen. De getuige waarschuwde meteen de politie die een uitgebreid onderzoek in de buurt instelde. Het drietal werd echter niet meer aangetroffen. Bij onderzoek is gebleken dat het drietal na het verbreken van een achterdeur de woning geheel hebben doorzocht en diverse goederen hadden klaar gezet om meegenomen te worden. Zij werden echter gestoord door de getuige. Vermoedelijk heeft het drietal toch kans gezien om een nog onbekend geldbedrag mee te nemen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie