Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tweede ronde onkruidbestrijding in gemeente Soest gestart

Datum nieuwsfeit: 20-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Soest
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Soest

Tweede ronde onkruidbestrijding gestart

Begin juli is het Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) gestart met de tweede ronde voor het verwijderen van onkruid op verhardingen. Ook nu weer vraagt het gemeentebestuur de medewerking van de bewoners om hun eigen trottoir onkruidvrij te houden. Op deze manier kunnen de kosten redelijk in de hand worden gehouden. Het RMN zal zich dan ook beperken tot die trottoirs en verhardingen, die niet grenzen aan woningen of andere particuliere panden.

Deze tweede ronde onkruidbestrijding zal eind september zijn afgerond. Daarna volgt de najaarsronde vanaf september. Het onkruid zal dus in totaal drie keer in het groeiseizoen worden verwijderd.

Om de kosten in de hand te houden vraagt de gemeente Soest de medewerking van de bewoners. Het is immers een kleine moeite om het eigen trottoir schoon te houden. De borstelmachine hoeft dan alleen die verhardingen te doen, die niet grenzen aan woningen. De trottoirs rondom flats en gestapelde woningen worden ook door het RMN schoongehouden; hier zijn immers geen bewoners direct aanspreekbaar op hun trottoir.

Sinds 1990 heeft Soest het chemisch bestrijden van onkruid beëindigd. De waterleidingbedrijven hadden namelijk grote problemen om het drinkwater te zuiveren. De inname van drinkwater moest zelfs een aantal keren worden stilgezet. Uit analyses van de vervuiling bleek een belangrijk deel afkomstig te zijn van chemische middelen die voor de onkruidbestrijding op verhardingen worden gebruikt. Aan de dringende oproep van de waterleidingbedrijven heeft Soest gehoor gegeven, evenals vele andere gemeenten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie