Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koninklijke Nederlandse Schaakbond over ronde drie en vier

Datum nieuwsfeit: 20-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Ronde 3 en 4

De derde en vierde ronde zijn helaas niet erg succesvol verlopen voor de Nederlandse deelnemers. Joost Berkvens moest in de derde ronde met zwart tegen Buhmann, waar hij eerder al een keer van verloren en van gewonnen had. Ditmaal kreeg de Duitser een drukstelling vanuit de ruilvariant van het Damegambiet. Na een door Joost verkeerd beoordeelde kwaliteitsoffer wist wit door de zwarte stelling heen te komen.

In ronde vier moest Joost met wit tegen de als eerste geplaatste Rus Smirnov. Joost had voor de partij in de laatste jaarboek het artikel over de Bayonet-aanval zitten lezen en hij kon de opgedane kennis meteen toepassen. Nadat de Brabander hiermee duidelijk voordeel gekregen had overschatte hij de zwarte aanval echter en bood remise aan in een stelling die achteraf heel goed voor wit bleek te zijn.

Meike Wortel zit nog niet goed in het toernooi. In de derde ronde kreeg ze met zwart de voorbereiding op het bord tegen de Sloveense Kaps. De tegenstandster week af met een slechte zet en Meike kon toen al meteen winnen. Nadat Meike, gestoken in een T-shirt van de Finse operametalband Nightwish, later nog eens verzuimde een pion te slaan kreeg de witspeelster tegenkansen en uiteindelijk verloor de Delftse studente zelfs een remise toreneindspel.

In de vierde ronde had Meike een echte off-day. De Bulgaarse Shtereva speelde een systeem dat haar niet echt ligt en Meike besloot daarom te experimenteren. Dat pakte niet goed uit en wit won daarom snel.

Joost kan zich nog steeds richten op een plaats bij de top 10. Meike zal nu zwakkere tegenstandsters krijgen en mag dan hopen op betere resultaten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie