Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 21-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-07-2001

Politieberichten districten stad Utrecht, 13.10 uur
Bankpas nooit afgeven

UTRECHT Op vrijdag 20 juli deed een bejaarde vrouw aangifte van oplichting.

Op donderdag 19 juli, rond één uur in de middag, meldde een man zich op de Bijnkershoeklaan aan de deur van de woning van een 82-jarige vrouw uit Utrecht. Hij vertelde haar dat zij een nieuw bankpasje zou krijgen die Eurogereed was, maar dat zij hem daartoe het oude pasje MET pincode moest geven. Daar de man er zeer verzorgd en betrouwbaar uitzag, voldeed de bejaarde vrouw aan zijn verzoek. De man zei haar toe op vrijdag 20 juli met de nieuwe pas terug te komen. De man is uiteraard niet meer terugkomen.

Op vrijdag heeft de vrouw haar bank op de hoogte gesteld en direct haar rekening laten blokkeren. Tot op heden is nog niet bekend of en hoeveel geld er van haar rekening is afgeschreven.

De politie adviseert een ieder om nooit een bankpas aan een vreemde mee te geven en in geen geval de pincode aan een vreemde kenbaar te maken. Indien er iets niet in orde is met een bankpas, dan zal het Bankbedrijf te allen tijde de klant verzoeken naar de bank te komen en nooit een personeelslid naar de klant sturen.

Uitgebreide verkeerscontrole

UTRECHT Op vrijdag 20 juli heeft de politie een grote verkeerscontrole gehouden.

De controle vond in de middaguren tussen twee uur en vijf uur op de Catharijnesingel plaats. In totaal werden 510 voertuigen gecontroleerd en werden 33 bekeuringen uitgeschreven. Er werd o.a. bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, rijden zonder helm, rijden door rood licht en het rijden met een gladde band.

Zeer agressieve automobilist

UTRECHT Op vrijdag 20 juli is een voetganger door een automobilist mishandeld.

Rond vijf uur in de middag liep een 37-jarige man uit Hilversum over de Arthur van Schendelstraat. Terwijl hij daar liep, zag hij dat een automobilist met een behoorlijke snelheid door de straat reed. De Hilversummer keek in de richting van de bestuurder van deze auto en de auto passeerde hem. De automobilist parkeerde de auto iets verderop en liep naar de voetganger toe. Hij schreeuwde de voetganger toe wat hij nou moest. Die antwoordde dat hij niets moest, waarop de automobilist hem eerst op zijn hoofd en vervolgens over zijn hele lichaam stompte. De Hilversummer kroop in hurkzit in elkaar en werd toen nog hard tegen zijn been geschopt, waarna de verdachte wegliep, in zijn auto stapte en wegreed. Het slachtoffer klaagde over pijn op diverse plaatsen van zijn lichaam.

De verdachte voldoet aan het volgende signalement: Licht getinte man, ± 23 jaar, 1.80 1.90 meter, kort zwart licht golvend haar, donkere ogen en strakke lijnen in zijn gezicht. Hij droeg een lichte broek en een donker shirt waarin wit was verwerkt. Hij reed in een Ford Escort (rood of paars). De politie roept getuigen op contact op te nemen met district Paardenveld op telefoonnummer 0900-8844.

Inbreker overlopen

UTRECHT Op vrijdag 20 juli is een inbreker door de bewoner overlopen en na een worsteling gevlucht.

Rond negen uur in de avond kwam een bewoner van een woning aan de Hondsrug thuis. Hij trof daarbij een inbreker in zijn woning aan. Hij pakte de man beet, maar deze wist na een worsteling los te komen en vluchtte. De bewoner ging achter hem aan en zag dat de verdachte in een auto stapte en wegreed.

De auto waarin de verdachte vluchtte, bleek diezelfde middag te zijn gestolen op het Smaragdplein in Utrecht. Rond tien uur in de avond troffen politiemensen de auto aan op de Roelof Droststraat.

Middels onderzoek wist de politie te achterhalen waar de verdachte verbleef en net op dat moment kwam de verdachte zijn woning aan de Roelof Droststraat uit. De 30-jarige man werd ter plaatse aangehouden. Bij een onderzoek in zijn woning werden diverse goederen (audio- en videoapparatuur) aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig waren. Deze zijn in beslag genomen. De verdachte werd in het politiebureau ingesloten. De van diefstal afkomstige auto werd veilig gesteld.

Geweld met letsel
UTRECHT Bij de politie kwam vrijdagmorgen rond acht uur de melding binnen dat er gevochten zou worden op het Zandpad. Toen de politie met verschillende voertuigen ter plaatse kwam, troffen zij daar een 23-jarige Utrechter aan, die snel een mes in de bosjes gooide. Hierop is de man aangehouden en het mes veilig gesteld voor onderzoek.

Verder werden er nog drie verdachten van 23 en 19 jaar uit Utrecht en een van 24 jaar uit Maarssen aangehouden. Hun aandeel en de juiste toedracht is nog niet geheel duidelijk en wordt nog nader door de politie onderzocht. De auto van de 24-jarige man uit Maarssen is voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Een 21-jarige Utrechter werd met verwondingen aan hoofd en handen overgebracht naar het Oudenrijn ziekenhuis. Het bleek dat hij door meerdere verdachten geslagen en getrapt was.

Doorrijden na aanrijding
UTRECHT Een 44-jarige man uit Den Haag is vrijdagavond zeven uur aangehouden nadat hij even daarvoor een aanrijding had veroorzaakt op het 24 Oktoberplein. De man reed met zijn auto in de middelste rijstrook voor rechtdoor over de Beneluxlaan, komende uit de richting 5 Meiplein. Rechts naast hem reed een 23-jarige vrouw uit Utrecht met haar auto.

Bij de kruising met het 24 Oktoberplein was de vrouw in de baan voor rechtdoor en rechtsaf voornemens om rechtdoor te gaan. De Hagenaar die links van haar zat volgde echter niet de rijstrook voor rechtdoor maar sloeg rechtsaf en kwam hierdoor met de auto van de vrouw in aanrijding.

Bij de man is een bloedproef afgenomen omdat het vermoeden bestaat dat de man hard drugs gebruikt heeft. Ook een 43-jarige man en een 45-jarige vrouw, beiden uit Den Haag, die bij de man in de auto zaten, zijn aangehouden op verdenking van drugsbezit.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie