Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Maastricht

Datum nieuwsfeit: 21-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-07-2001 Politieberichten district Maastricht (H.P. 14.10 uur) Zaterdag 21 juli 2001.

Valkenburg, aangehouden wegens vuurwapenbezit:
Een 39 jarige inwoner van Heerlen is in de nacht van vrijdag op zaterdag in Valkenburg aangehouden na een vechtpartij waarbij hij met een vuurwapen dreigde.
Getuigen meldden zaterdagmorgen omstreeks 03.15 uur dat er op de Koninginneweg in Valkenburg een vechtpartij plaatsvond tussen vier personen. Een van de bij de vechtpartij betrokken personen trok bij de vechtpartij een pistool welke hij op een ander persoon richtte. De politie ging onmiddellijk ter plaatse en trof op de Koninginneweg bij een auto met een Pools kenteken een persoon aan die voldeed aan het door de getuigen opgegeven signalement van de man die met het vuurwapen gedreigd had. De man werd daarop aangehouden. Bij een onderzoek in zijn kleding werd een gasalarm pistool aangetroffen dat door de politie in beslaggenomen werd. De man werd aan het politiebureau ingesloten voor verder onderzoek. In de auto met het Poolse kenteken werd een tweede man aangetroffen. Deze man bleek een 29 inwoner van het Poolse Stettin te zijn die in Nederland tot ongewenst vreemdeling verklaard was. Ook hij werd aangehouden. Hij zal uit Nederland verwijderd worden. In de loop van de nacht heeft zich niemand aan het politiebureau gemeld voor het doen van aangifte met betrekking tot de vechtpartij en van de bedreiging.

Ulestraten, aangehouden wegens belediging:
Een 27 jarige inwoner van Ulestraten is zaterdagmorgen 21 juli 2001 door de politie aangehouden nadat hij op de Klein Berghemmerweg in Ulestraten stond te urineren en vervolgens de politie beledigde. Naar aanleiding van klachten over een groep jongeren die zich erg luidruchtig rond het gemeenschapshuis in Ulestraten stelde de politie omstreeks 03.00 uur een onderzoek in. Rond dat tijdstip verlieten de laatste bezoekers het gemeenschapshuis. De politiepatrouille stelde zich opvallend op in de hoop dat de aanwezigheid van de politie deëscalerend zou werken. Een man uit een grotere groep trok zich daar niets van aan. Op enkele meters van het dienstvoertuig ging hij tegen een boom staan en begon te urineren. De man kreeg daarop een proces-verbaal aangezegd en werd aangehouden. Hij voelde zich sterk, onttrok zich aan zijn aanhouding en zocht bescherming in een groep van zeven. De politie verzocht daarop assistentie van meerder politieautos. In de tussentijd had de verdachte de grootste lol. Hij lachte de politie uit en stak zijn middenvinger op en provoceerde de politieagenten op allerlei manieren. Op het moment dat er drie politievoertuigen ter plaatse waren werd overgegaan tot de aanhouding van de verdachte. Deze wilde daarop niet plaatsnemen in het dienstvoertuig om overgebracht te worden. Na geboeid te zijn volgde een rit naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Hij zal in het kader van snelrecht worden vervolgd. Aan de Officier van Justitie zal hij heel wat uit te leggen over zijn gedrag.

Maastricht, aangehouden wegens vuurwapenbezit:
Een 21 jarige inwoner van Maastricht is vrijdag 20 juli door de politie aangehouden wegens het in bezit hebben van een alarmpistool. Een getuige zag vrijdagmiddag omstreeks 17.00 uur op de hoek Kolonel Millerstraat en de Gen. Eisenhouwerstraat een jongeman in een auto zitten met een vuurwapen in zijn handen. De getuige waarschuwd daarop de politie en gaf een goede beschrijving van de auto en de man. De politie ging ter plaatse en benaderde de auto met de nodige omzichtigheid. Voorzien van kogelwerende vesten werd op de auto toegelopen en werd de door de getuigen beschreven man uit de auto gehaald. De man gaf toe een traangaspistool in zijn handen gehad te hebben en dit onder de autostoel gelegd te hebben. Daar werd het wapen ook door de politie aangetroffen. Het bleek een niet van een echt vuurwapen te onderscheiden alarmpistool te zijn. Het wapen werd door de politie in beslag genomen. De man is door de politie overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. In de loop van de avond is hij weer op vrije voeten gesteld. Hij zal zich in het kader van snelrecht bij de officier van Justitie moeten verantwoorden.

Maastricht, snelheidscontrole:
Vrijdagmiddag 20 juli 2001 heeft tussen 13.00 en 15.00 uur op de Humcoverstraat in Meerssen een snelheidscontrole plaatsgevonden. Van de 741 gecontroleerde motorvoertuigen bleken 70 bestuurders harder te rijden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogste snelheid bedroeg 74 km per uur. Alle overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De overtreders krijgen het proces-verbaal thuis gestuurd.

Maastricht, autokraker aangehouden:
Door de alertheid van een getuige heeft de politie zaterdagmorgen 21 juli 2001 een 19 jarige inwoner kunnen aangehouden die vermoedelijk in twee personenauto had ingebroken en daaruit spullen had weggenomen. De getuige zag zaterdagmorgen omstreeks 01.00 uur dat een man een inbraak pleegde in een op de Sint Pieterskade geparkeerde personenauto. De getuige gaf een goed signalement en trof kort daarna de man aan in de kiosk in het stadspark. Bij het naderen van de politie deponeerde de man vlug een naar wat later bleek een rugzak tussen de struiken. In de rugzak werden twee autoradios aangetroffen. De man werd daarop aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. In zijn kleding trof de politie meerdere gereedschappen aan geschikt om autos mee open te breken. Beide autoradios zijn inmiddels aan de rechtmatige eigenaars teruggegeven. Een van de eigenaren had inmiddels al aangifte gedaan van de inbraak in zijn auto en de diefstal van zijn autoradio. De tweede eigenaar meldde zich aan het bureau kor na de aanhouding van de autokraker. Tegen de 19 jarige inwoner van Maastricht is proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie