Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlands Kampioenschap Beach Soccer

Datum nieuwsfeit: 22-07-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Nederlands Kampioenschap Beach Soccer

Zondag 22 juli zal voor de 4e keer de Finales van het Nederlands Kampioenschap Beach Soccer plaatsvinden. In deze finales strijden de beste 12 teams van Nederland om de landstitel.

De sport Beach Soccer maakten een explosieve groei door in Nederland maar ook in de rest van de wereld. In 2008 zal deze sport waarschijnlijk Olympisch worden besloten Samaranch en Blatter in een executive meeting eerder dit jaar. Nederland is een van de eerste landen waar op nationaal niveau een wekelijkse competitie plaatsvindt. 6 teams vormen op dit moment de Eredivisie Beach Soccer. De vier beste teams van de Eredivisie samen met 6 winnaars van de voorrondes (die in diverse steden stranden in Nederland gewonnen hebben) strijden om het Nederlands Kampioenschap middels het knock-out systeem.

Daarnaast zijn tijdens het NK ook muziekale optredens van Sambabands, Dansgroepen, Cheerleaders en bekende artiesten. O.a. de Amsterdam Admirals Cheerleaders zullen voor een spectaculair optreden zorgen.

Datum NK: 22 juli 2001
Aanvangstijden: De finales beginnen vanaf 10.00 uur. De finale van het NK Beach Soccer is gepland om 15.00 uur Lokatie: Strandpaveljoen Noordzee (ten noorden van de Pier, Onder het Beach Carlton Hotel) Toegang: Gratis
Persaccreditatie: via GO! Marketing tel: 0651 279940 Voor overig info: www.beachsoccer.nl

Voor de pers en genodigden zal een BBQ verzorgd worden.

De toekomst van Beach Soccer

"De sport heeft alle positieve facetten uit het gewone voetbal gehaald. Een klein speelveld en grote goals zorgen voor veel doelpunten. Elke vrije trap is een directe. Geen muurtje is toegestaan. Een gele kaart is een tijdstraf" aldus Dave Offenbach voorzitter van de Nederlandse Beach Soccer Bond. "Elke 30 seconden is een schot op goal en elke twee minuten is een doelpunt"

Dat de sport steeds professioneler wordt blijkt o.a. uit het feit dat de teams uit de Eredivisie zich midels een licentiesysteem moeten inschrijven bij de Nederlandse Beach Soccer Bond. Een van de eisen is dat alle clubs een sluitende begroting moeten hebben, een jeugdplan en als vereniging moeten zijn ingeschreven bij de Kamers van Koophandel. Een van de eredivisieteams heeft zelfs een permanent Beach Soccer speelveld laten aanleggen in Zevenbergen.

Beach Soccer en de Jeugd

Op vrijdag 20 juli zullen teams van BVO's de kidsclubs sturen om "Junior CUP". "Met name de jeugd is een speerpunt voor ons als de sport Olympisch wordt in 2008. Daarom moeten wij ons nu al richten op de Kids vanaf 10 jaar" aldus Offenbach. Naast PSV, Ajax, Feijenoord en Vitesse sturen ook vele andere BVO's een afvaardiging.

Stand Eredivisie per 8 juli 2001 (zie bijlage)

MEER INFORMATIE: DAVE OFFENBACH 0651279940 OF WWW.BEACHSOCCER.NL

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie