Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Genua Solidariteitsactie in Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 22-07-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 21-7-2001
Demonstrant vermoord in Genua
Aktie tegen repressie te Amsterdam

Verzamelen zondag 22-7 om 15.00u op het Spui voor een tocht en bloemenlegging bij het italiaanse consulaat aan de Herengracht.

Zondag 22-7 zullen mensen demonstreren bij het Italiaanse consulaat. Reden hiervoor is het toenemende geweld van overheidszijde bij top-bijeenkomsten. Voorbeelden hiervan zijn de honderden ongegronde arrestaties en het neerschieten van drie demonstranten in Göteborg. Vrijdag 20-7 schoot de politie in Genua Carlo Guiliani dood. Op zaterdag 21-7 werd een demonstratie van 200.000 mensen aangevallen door de politie met traangas en charges. We zijn woedend! Maar niet echt verbaasd.

De elites in de rijke landen, zoals De Europese Unie/Fort Europa en de VS zijn schuldig aan vele doden iedere dag. Door de schuldenlast sterven duizenden per dag. Door het uitsluiten en terugsturen van vluchtelingen zijn volgens de antiracisme organisatie United in Europa al 2000 doden gevallen. En vrijdag is dan een demonstrant die tegen deze misdaden protesteert doodgeschoten.

De G8 kunnen niet meer bijeenkomen zonder draconische veiligheidsmaatregelen voor zichzelf te treffen. Dat tweehonderdduizend mensen zich niet af laten schrikken door het politiegeweld dat mediamagnaat Berlusconi en zijn (post?) fascistische coalitiegenoten organiseerden is heel erg toe te juichen.

We zijn hier omdat iedereen die zich kritisch opstelt getroffen kan worden door repressieve maatregelen. Voorbeelden hiervan zijn de eurotop in Amsterdam 1997 of het gewelddadig verbieden van protest tegen het zweedse politiegeweld in Den Haag afgelopen juni. De staat verdedigt belangen van bedrijven en juist daartegen verzetten steeds meer mensen zich.

Wij willen niet leven in steeds meer door het bedrijfsleven bepaalde en vervuilde wereld. We willen niet dat mensen, vrienden van ons, illegaal verklaard en gedeporteerd worden. We willen werken naar vermogen en nemen naar behoefte. We proberen alternatieven voor kapitalistische verhoudingen op te bouwen in bijvoorbeeld collectief beheerde eetcafes en politiek culturele centra. Daarnaast demonstreren we tegen kapitalisme , racisme en fascisme, homohaat en patriarchaat (mannendominantie).

Stop de repressie

--
Vrienden van GroenFront! | EarthFirst! Netherlands Support Group

NO COMPROMISE IN DEFENSE OF MOTHER EARTH!
++ www.groenfront.nl ++
++ mailto:vrienden@groenfront.nl (PGPkey on site) ++

PO BOX 85069 3508 AB Utrecht Netherlands
Giro 4370351 tnv Steungroep NVDA te Utrecht ovv GroenFront! Phone/fax: +31 84 8666018

Stay informed by email:
www.groenfront.nl/lists

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie