Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 22-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 22-07-2001
Politiebericht Groningen
Zondag 22 juli 2001

Dagelijkse berichten

Winschoten: drugsdeal
In de Torenstraat in Winschoten heeft de politie zaterdagnacht een 29-jarige man uit Oude Pekela en een 20-jarige man uit Utrecht aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen dat drie mannen verdacht heen en weer liepen totdat ze plotseling overgingen tot het overhandigen van spullen aan elkaar. De politie greep in en kon de twee verdachten aanhouden. De derde man wist te ontkomen. Bij onderzoek bleek dat de Pekelder in het bezit was van een gebruikershoeveelheid heroïne Hij had dit gekregen van de Utrechtenaar die zelf in het bezit bleek te zijn van nog 95 gebruikershoeveelheden heroïne en cocaïne Beide mannen zijn naar het politiebureau gebracht. Na verhoor is de Pekelder heengezonden. De andere verdachte is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Hij wordt verdacht van dealen in harddrugs. De dope is in beslag genomen.

Wildervank: gewonden bij ongeval
Een 26-jarige automobilist en zijn 27-jarige vriendin, beiden uit Eelde, zijn zaterdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Woortsmanslaan in Wildervank. De bestuurder van de auto waarin de slachtoffers zaten, de 26-jarige Eeldenaar, raakte kort voor de brug in de Woortmanslaan, vermoedelijk door te hoge snelheid, de controle over zijn auto kwijt en kwam in de rechter wegberm terecht. Hij kreeg de auto weer op de weg maar moest op de brug nog een stuurcorrectie toepassen. Daardoor kwam de wagen na de brug in de linker berm terecht, schoof de weg weer over en kwam, opnieuw aan de rechterkant van de weg zijdelings tegen een boom terecht. De auto sloeg over de kop en kwam in een sloot tot stilstand. Beide slachtoffers konden uit het voertuig komen. Ze raakten niet ernstig gewond maar zijn voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Een berger takelde de totaal vernielde auto uit de sloot. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Veendam: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie zaterdagnacht een 28-jarige automobilist uit Veendam aangehouden op de Van Beresteijnstraat in zijn woonplaats. De man bleek onder invloed van alcohol te rijden (1.1 promille). Hij is na verhoor met een dagvaarding en een rijverbod van 4 uur heengezonden.

Uirthuizermeeden: automobilist onder invloed
De politie heeft zaterdagmiddag op de Langelandsterweg in Uithuizermeeden een 48-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. De man bleek controle te veel alcohol op te hebben (1.15 promille). Na verhoor is de man met een dagvaarding en een rijverbod van 4 uur heengezonden. Omdat de man minder dan een jaar geleden ook al is beboet voor het rijden onder invloed is zijn rijbewijs door de politie ingevorderd.

Groningen: fietser gewond na val
Een 21-jarige fietser kwam zaterdagavond door onbekende oorzaak te vallen toen hij op zijn rijwiel vanaf de Hereweg in Groningen de Rabenhauptstraat in wilde rijden. De man liep heupletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: vechtersbazen aangehouden
Aan de Loopplank in Groningen heeft de politie zaterdagmiddag een 26-jarige man en een 18-jarige man, beiden uit Groningen aangehouden nadat zij in het bijzijn van politiemensen een 20-jarige Groninger te lijf gingen. Die had zich enige tijd met zijn brommer in de nabijheid van de woning van de verdachten opgehouden. Naar oordeel van de vader van de verdachten maakte hij daarbij te veel lawaai. De man sprak de bromfietser aan en die koos, met achterlating van zijn brommer, het hazenpad. Hij belde de politie met een verzoek om bemiddeling. Toen de man met een politieagent naar zijn brommer toeliep werd hij opgewacht door beide verdachten. De vielen hem aan ondanks de aanwezigheid van de politie. De partijen konden met moeite door de politie worden gescheiden waarna de twee verdachten naar het bureau werden gebracht. Ze zijn na verhoor vrijgelaten. Het slachtoffer liep lichte verwondingen op. Hij zegt tijdens de schermutseling met een mes te zijn gestoken. Zowel getuigen als de betrokken politiemensen hebben echter geen mes gezien. Bij het onderzoek is geen mes gevonden. De politie onderzoekt de toedracht van het gebeurde.

Groningen: belediging
Wegens belediging van agenten heeft de politie zaterdagnacht op de Grote Markt in Groningen een 22-jarige man uit Groningen en een 21-jarige man. Ook uit de Stad aangehouden voor belediging. De 21-jarige man liep met zijn vriendin, in aangeschonken toestand over de Grote Markt. Zonder enige aanleiding begon hij twee te voet surveillerende politiemensen uit te schelden. Hij werd daarop aangesproken en vervolgens aangehouden. De man verzette zich echter tegen de aanhouding maar kon worden overmeesterd waarna hij geboeid naar het bureau werd gebracht. Hij is na verhoor heengezonden met processen-verbaal voor belediging, verzet tegen de aanhouding en openbare dronkenschap. De 22-jarige verdachte begon politiemensen uit te schelden naar aanleiding van de aanhouding van de 21-jarige man. Daarop is ook hij aangehouden en naar het bureau gebracht. Na verhoor is ook hij met een proces-verbaal voor belediging heengezonden.

Groningen: bestuurders onder invloed
Bij een routinecontrole op de Esperantostraat in Groningen heeft de politie zaterdagnacht een 46-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man bleek te veel te hebben gedronken (1.35 promille). Hij is na verhoor met een dagvaarding en een rijverbod van 6 uur heengezonden. Op de Verlengde Visserstraat werd, eveneens wegens rijden onder invloed in zijn auto (1.35 promille), een 53-jarige man uit Emmeloord aangehouden. Ook hij is na verhoor met een dagvaarding en een rijverbod van 6 uur heengezonden. Op de Grote Markt hield de politie tenslotte nog een 26-jarige bromfietser uit Tolbert aan. Ook hij had te veel gedronken (0.6 promille). De man weigerde echter mee te gaan naar het bureau. Hij kon na een handgemeen met politiemensen worden aangehouden en werd geboeid naar het bureau gebracht. Ook hij kreeg na verhoor een dagvaarding mee. Zijn rijverbod gold voor één uur.

Uithuizen/Rasquert: onverstandige bromfietser
In de Oudestraat in Uithuizen hield de politie zaterdagnacht een 17-jarige bromfietser uit Usquert aan. De jongeman bleek te veel alcohol op te hebben. Er werd een promillage van 0.7 gemeten. Na verhoor werd de jongen heengezonden met een dagvaarding en een rijverbod van 2 uur. Na een uur echter werd hij al weer rijdende aangetroffen op de Warffumerweg bij Rasquert. Hij werd opnieuw aangehouden en kreeg een proces-verbaal voor rijden tijdens de duur van een rijverbod. Zijn brommer is door de politie in beslag genomen.

Veendam: ruiten vernield
Onbekende vernielden in de nacht van vrijdag op zaterdag een aantal ruiten van een bedrijfsgebouw van een zoutverwerkend bedrijf aan de Zoutweg in Veendam. Personeelsleden troffen zaterdagmorgen 13 ingegooide ramen aan. Er is aangifte gedaan en de politie onderzoekt de vernielingen.

Groningen: autodiefstal
Een 56-jarige vrouw uit Groningen meldde zaterdagmorgen aan de politie dat haar auto voor haar woning aan de Friesestraatweg in Groningen was weggenomen. Kort nadat het signalement van de auto via de mobilofoon was verspreid troffen surveillerende politiemensen de wagen rijdend aan bij het Noorderstation in Groningen. In de auto zaten twee mannen. Eén van het stapte op de hoek van de Van Oldenbarneveltlaan en de Asingastraat uit de auto en ging er vandoor. Hij, een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, kon later worden aangehouden. De man had zich in de bossages verstopt. Hij is na verhoor heengezonden. De auto reed door maar de bestuurder twijfelde even over de rijrichting. Hij kon daarop worden klemgereden en aangehouden. De man, een 19-jarige man uit Wildervank, werd overgebracht naar het politiebureau. Hij wordt naast de diefstal van de auto, verdacht van inbraken in Groningen, Veendam, Wildervank, Hoogezand en Leeuwarden. De verdachten is ingesloten. De auto is teruggegeven aan de eigenaresse.

Groningen: dronken automobilist botst
Een 29-jarige automobilist uit Assen die zaterdagmorgen op de Vismarkt in Groningen tegen een geparkeerde auto botste bleek bij controle door de politie onder invloed van alcohol te verkeren. De man werd naar het bureau gebracht waar 1.85 promille alcohol werd gemeten. De man is na verhoor heengezonden met een dagvaarding en rijverbod van 10 uur heengezonden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844. (30 ct/min)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie