Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 22-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 22-07-2001
Politiebericht Groningen
Zondag 22 juli 2001

Dagelijkse berichten

Winschoten: drugsdeal
In de Torenstraat in Winschoten heeft de politie zaterdagnacht een 29-jarige man uit Oude Pekela en een 20-jarige man uit Utrecht aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen dat drie mannen verdacht heen en weer liepen totdat ze plotseling overgingen tot het overhandigen van spullen aan elkaar. De politie greep in en kon de twee verdachten aanhouden. De derde man wist te ontkomen. Bij onderzoek bleek dat de Pekelder in het bezit was van een gebruikershoeveelheid heroïne Hij had dit gekregen van de Utrechtenaar die zelf in het bezit bleek te zijn van nog 95 gebruikershoeveelheden heroïne en cocaïne Beide mannen zijn naar het politiebureau gebracht. Na verhoor is de Pekelder heengezonden. De andere verdachte is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Hij wordt verdacht van dealen in harddrugs. De dope is in beslag genomen.

Wildervank: gewonden bij ongeval
Een 26-jarige automobilist en zijn 27-jarige vriendin, beiden uit Eelde, zijn zaterdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Woortsmanslaan in Wildervank. De bestuurder van de auto waarin de slachtoffers zaten, de 26-jarige Eeldenaar, raakte kort voor de brug in de Woortmanslaan, vermoedelijk door te hoge snelheid, de controle over zijn auto kwijt en kwam in de rechter wegberm terecht. Hij kreeg de auto weer op de weg maar moest op de brug nog een stuurcorrectie toepassen. Daardoor kwam de wagen na de brug in de linker berm terecht, schoof de weg weer over en kwam, opnieuw aan de rechterkant van de weg zijdelings tegen een boom terecht. De auto sloeg over de kop en kwam in een sloot tot stilstand. Beide slachtoffers konden uit het voertuig komen. Ze raakten niet ernstig gewond maar zijn voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Een berger takelde de totaal vernielde auto uit de sloot. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Veendam: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie zaterdagnacht een 28-jarige automobilist uit Veendam aangehouden op de Van Beresteijnstraat in zijn woonplaats. De man bleek onder invloed van alcohol te rijden (1.1 promille). Hij is na verhoor met een dagvaarding en een rijverbod van 4 uur heengezonden.

Uirthuizermeeden: automobilist onder invloed
De politie heeft zaterdagmiddag op de Langelandsterweg in Uithuizermeeden een 48-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. De man bleek controle te veel alcohol op te hebben (1.15 promille). Na verhoor is de man met een dagvaarding en een rijverbod van 4 uur heengezonden. Omdat de man minder dan een jaar geleden ook al is beboet voor het rijden onder invloed is zijn rijbewijs door de politie ingevorderd.

Groningen: fietser gewond na val
Een 21-jarige fietser kwam zaterdagavond door onbekende oorzaak te vallen toen hij op zijn rijwiel vanaf de Hereweg in Groningen de Rabenhauptstraat in wilde rijden. De man liep heupletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: vechtersbazen aangehouden
Aan de Loopplank in Groningen heeft de politie zaterdagmiddag een 26-jarige man en een 18-jarige man, beiden uit Groningen aangehouden nadat zij in het bijzijn van politiemensen een 20-jarige Groninger te lijf gingen. Die had zich enige tijd met zijn brommer in de nabijheid van de woning van de verdachten opgehouden. Naar oordeel van de vader van de verdachten maakte hij daarbij te veel lawaai. De man sprak de bromfietser aan en die koos, met achterlating van zijn brommer, het hazenpad. Hij belde de politie met een verzoek om bemiddeling. Toen de man met een politieagent naar zijn brommer toeliep werd hij opgewacht door beide verdachten. De vielen hem aan ondanks de aanwezigheid van de politie. De partijen konden met moeite door de politie worden gescheiden waarna de twee verdachten naar het bureau werden gebracht. Ze zijn na verhoor vrijgelaten. Het slachtoffer liep lichte verwondingen op. Hij zegt tijdens de schermutseling met een mes te zijn gestoken. Zowel getuigen als de betrokken politiemensen hebben echter geen mes gezien. Bij het onderzoek is geen mes gevonden. De politie onderzoekt de toedracht van het gebeurde.

Groningen: belediging
Wegens belediging van agenten heeft de politie zaterdagnacht op de Grote Markt in Groningen een 22-jarige man uit Groningen en een 21-jarige man. Ook uit de Stad aangehouden voor belediging. De 21-jarige man liep met zijn vriendin, in aangeschonken toestand over de Grote Markt. Zonder enige aanleiding begon hij twee te voet surveillerende politiemensen uit te schelden. Hij werd daarop aangesproken en vervolgens aangehouden. De man verzette zich echter tegen de aanhouding maar kon worden overmeesterd waarna hij geboeid naar het bureau werd gebracht. Hij is na verhoor heengezonden met processen-verbaal voor belediging, verzet tegen de aanhouding en openbare dronkenschap. De 22-jarige verdachte begon politiemensen uit te schelden naar aanleiding van de aanhouding van de 21-jarige man. Daarop is ook hij aangehouden en naar het bureau gebracht. Na verhoor is ook hij met een proces-verbaal voor belediging heengezonden.

Groningen: bestuurders onder invloed
Bij een routinecontrole op de Esperantostraat in Groningen heeft de politie zaterdagnacht een 46-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man bleek te veel te hebben gedronken (1.35 promille). Hij is na verhoor met een dagvaarding en een rijverbod van 6 uur heengezonden. Op de Verlengde Visserstraat werd, eveneens wegens rijden onder invloed in zijn auto (1.35 promille), een 53-jarige man uit Emmeloord aangehouden. Ook hij is na verhoor met een dagvaarding en een rijverbod van 6 uur heengezonden. Op de Grote Markt hield de politie tenslotte nog een 26-jarige bromfietser uit Tolbert aan. Ook hij had te veel gedronken (0.6 promille). De man weigerde echter mee te gaan naar het bureau. Hij kon na een handgemeen met politiemensen worden aangehouden en werd geboeid naar het bureau gebracht. Ook hij kreeg na verhoor een dagvaarding mee. Zijn rijverbod gold voor één uur.

Uithuizen/Rasquert: onverstandige bromfietser
In de Oudestraat in Uithuizen hield de politie zaterdagnacht een 17-jarige bromfietser uit Usquert aan. De jongeman bleek te veel alcohol op te hebben. Er werd een promillage van 0.7 gemeten. Na verhoor werd de jongen heengezonden met een dagvaarding en een rijverbod van 2 uur. Na een uur echter werd hij al weer rijdende aangetroffen op de Warffumerweg bij Rasquert. Hij werd opnieuw aangehouden en kreeg een proces-verbaal voor rijden tijdens de duur van een rijverbod. Zijn brommer is door de politie in beslag genomen.

Veendam: ruiten vernield
Onbekende vernielden in de nacht van vrijdag op zaterdag een aantal ruiten van een bedrijfsgebouw van een zoutverwerkend bedrijf aan de Zoutweg in Veendam. Personeelsleden troffen zaterdagmorgen 13 ingegooide ramen aan. Er is aangifte gedaan en de politie onderzoekt de vernielingen.

Groningen: autodiefstal
Een 56-jarige vrouw uit Groningen meldde zaterdagmorgen aan de politie dat haar auto voor haar woning aan de Friesestraatweg in Groningen was weggenomen. Kort nadat het signalement van de auto via de mobilofoon was verspreid troffen surveillerende politiemensen de wagen rijdend aan bij het Noorderstation in Groningen. In de auto zaten twee mannen. Eén van het stapte op de hoek van de Van Oldenbarneveltlaan en de Asingastraat uit de auto en ging er vandoor. Hij, een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, kon later worden aangehouden. De man had zich in de bossages verstopt. Hij is na verhoor heengezonden. De auto reed door maar de bestuurder twijfelde even over de rijrichting. Hij kon daarop worden klemgereden en aangehouden. De man, een 19-jarige man uit Wildervank, werd overgebracht naar het politiebureau. Hij wordt naast de diefstal van de auto, verdacht van inbraken in Groningen, Veendam, Wildervank, Hoogezand en Leeuwarden. De verdachten is ingesloten. De auto is teruggegeven aan de eigenaresse.

Groningen: dronken automobilist botst
Een 29-jarige automobilist uit Assen die zaterdagmorgen op de Vismarkt in Groningen tegen een geparkeerde auto botste bleek bij controle door de politie onder invloed van alcohol te verkeren. De man werd naar het bureau gebracht waar 1.85 promille alcohol werd gemeten. De man is na verhoor heengezonden met een dagvaarding en rijverbod van 10 uur heengezonden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844. (30 ct/min)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Wereldberoertedag vraagt wereldwijd om meer gelijkheid in behandeling
Feit: een beroerte is te behandelen HYDERABAD, India-(BUSINESS WIRE)- Iedere twee seconden krijgt iemand in de wereld een beroerte. Wereldwijd...

Het leven is één groot spel volgens auteur van Yurish level 10
Onlangs verscheen bij Uitgeverij U2pi in Den Haag het boek “Yurish level 10” van Chris Towel. De meest gestelde vraag...

Vakantiebeurs Limburg zondag 20 november 2016 te Sittard
Op zondag 20 november van 10:00-17:00 uur wordt voor het eerst de gratis Vakantiebeurs Limburg in het Fortuna Sittard Stadion...

Bavaria trotse winnaar SMA Piet Heyn Award 2016
Wat een prachtige gala-avond had de Sales Management Association (SMA) ook dit jaar weer georganiseerd om de SMA Piet Heyn...

Milde vogelgriep in Deurne
Milde vogelgriep in Deurne Nieuwsbericht | 28-10-2016 | 10:55 In Deurne (Noord-Brabant) is bij een pluimveebedrijf met zo'n 11.000 kalkoenen...

KWL Maastricht sluit logistiek contract met Amerikaans medisch bedrijf
KWL European Warehousing & Logistics BV, specialist in hoogwaardige en medische logistiek, heeft wederom een meerjarig contract afgesloten met een...

SES YTD and Third Quarter 2016 Results
SES YTD and Third Quarter 2016 Results LUXEMBOURG-(BUSINESS WIRE)- SES S.A. (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange:SESG) reports financial results...

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...