Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost 1e persbericht

Datum nieuwsfeit: 22-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 22-07-2001

1e Persbericht 22 juli 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte automobilist en bijrijder na doorrijding aangehouden
Een politiesurveillance zag zondagochtend rond 6.00 uur op de Edisonstraat een 30-jarige automobilist uit Eindhoven rijden die eerder die ochtend op de kruising Kreeftstraat Scheidingsstraat door was gereden na tegen een geparkeerde auto aangebotst te zijn. Toen de automobilist de politie zag verhoogde deze onmiddellijk zijn snelheid om aan een staande houding te ontkomen. Hierop zette de politie een achtervolging in. De automobilist is uiteindelijk tegen een paal op het Franklinplein met zijn auto tot stilstand gekomen. Hierop kon hij rond 6.20 uur onder zwaar verzet worden aangehouden. De man bedreigde hierbij een agent en zijn diensthond met de dood. Hij weigerde bovendien elke medewerking aan een blaastest en bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De bijrijder, een 32-jarige Eindhovenaar werd eveneens aangehouden. Beiden zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Man verongelukt door noodlottige val

In zijn woning op de Benoitstraat is zondagochtend rond 6.30 uur het stoffelijk overschot van de 45-jarige heer H. Spijkers aangetroffen. Uit onderzoek blijkt dat de man is gevallen en boven op een glazen terrarium terecht is gekomen. Hierdoor is een slagader in zijn arm geraakt waarop de man is overleden.

Eindhoven: Vrouw beknelt onder auto
Op de Urkhovenseweg is zaterdagavond rond 22.00 uur een 22-jarige vrouw uit Geldrop bekneld geraakt onder een auto. De vrouw was de duopassagiere van een 31-jarige motorrijder uit Eindhoven. Een 44-jarige Eindhovense automobilist reed over de Urkhovenseweg, komende vanuit Geldrop, toen hij plotseling een motor op zijn weghelft aan zag komen rijden. De motor week hierop uit en de automobilist remde krachtig. Beide voertuigen kwamen hierdoor in de sloot terecht. De duopassagiere werd van de motor geslingerd en kwam onder de auto terecht. Zij is overgebracht naar het Diaconessenziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde en verzoekt getuigen om contact op te nemen met de afdeling Geldrop op 0900-8844.

Helmond: Inbraak in vrachtwagens
Tussen vrijdagavond 18.00 uur en zaterdagochtend 12.00 uur is in zeven vrachtwagens op een omheind bedrijfsterrein aan de Vossenbeemd ingebroken. Uit alle vrachtwagens zijn de Cd-spelers gestolen.

Aarle-Rixtel: Poging diefstal
Naar aanleiding van een melding heeft de politie zaterdagmiddag een onderzoek in de omgeving ingesteld waardoor op de Warandelaan in Helmond rond 16.20 uur een 24-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats is aangehouden. De man wordt verdacht van poging diefstal uit een kassalade van een bedrijf aan de Croijlaan eerder die middag. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Gemert: Verdachten voor vernieling autos aangehouden

Op de Handelseweg zijn zondagochtend rond 4.00 uur een 27-jarige en een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden. Het duo wordt verdacht van het vernielen van vijf autos die geparkeerd stonden op de Handelseweg. Spiegels werden van de autos afgetrapt, ruitenwissers omgebogen, autos werden bekrast en er werden deuken in geschopt. Beiden zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Valkenswaard: Verdachte aangehouden
In zijn woning op de Eindhovenseweg is zaterdagavond rond 23.40 uur een 32-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het steken met een mes van een 35-jarige man uit Valkenswaard tijdens een ruzie. Het slachtoffer is voor behandeling aan zijn steekwond overgebracht naar het St. Josephziekenhuis. De verdachte werd tijdens de ruzie geslagen met een nog onbekend voorwerp. Hierdoor liep hij een gebroken ellepijp van zijn arm op. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis geweest. De politie stelt een onderzoek in naar hetgeen precies is gebeurd. De verdachte is ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie