Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Emotioneel afscheid van Musical Elisabeth in Scheveningen

Datum nieuwsfeit: 22-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
www.musicals.nl

Emotioneel afscheid van Elisabeth in Scheveningen

Vanmiddag om zeventien over vijf zette het orkest onder leiding van dirigent Maurice Luttikhuis in voor de laatste voorstelling van Elisabeth. In totaal zagen 1.005.130 bezoekers deze uiterst succesvolle musical van de schrijvers Michael Kunze en Sylvester Levay. 's Ochtends vroeg al hadden vele tientallen fans postgevat bij de artiesteningang van het Fortis Circustheater in Scheveningen om hun favoriete spelers te kunnen zien aankomen.

Kort na acht uur, direct na het slotapplaus, richtte Erwin van Lambaart, directeur Joop van den Ende Theaterproducties, het woord tot de emotionele acteurs en actrices die de afgelopen twintig maanden wekelijks zeven voorstellingen speelden. Tegen het eind van zijn speech verscheen een groot videoscherm op het achtertoneel en was het publiek getuige hoe op datzelfde moment het vertrouwde Elisabeth-beeldmerk op de buitengevel plaatsmaakte voor het metersgroot blauw-geel logo van Aida. Door een technische fout was het videobeeld omgekeerd te zien, hetgeen al snel leidde tot opmerkingen in de zaal over 'Aida, de musical die meteen het theater op zijn kop zet.' Zo werd het startschot gegeven voor de voorbereiding van Elton John en Tim Rice's hitmusical die op 21 oktober in Scheveningen in première gaat (try outs vanaf 3 oktober).

Sinds 22 november 1999 - de première van Elisabeth - werden er 581 voorstellingen van de musical over het leven van Keizerin Sissy gespeeld. In april van dit jaar werd de productie uitgeroepen tot beste musical (Kampioen Publieksprijs 2000/2001).

Elisabeth is wel nog te zien in het Colosseum Theater in Essen, Duitsland, met Pia Douwes voor de derde achtereenvolgende keer in de titelrol. Pia Douwes creëerde de Elisabeth-rol in de Weense oerproductie van Elisabeth in Theater an der Wien (van september 1992 tot en met april 1998).

NB

- - op ANP foto zijn twee foto's geplaatst: de wisseling van het logo op de buitengevel en het moment waarop de hoofdrolspelers de sleutels van de kleedkamers overhandigen aan hun opvolgers in Aida - -

VOOR MEER INFORMATIE: www.musicals.nl
JOOP VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES B.V.
Public Relations & Voorlichting: Maarten van Nispen, (020) 305 22 88; (maarten.van.nispen@stageholding.nl) en Aimée Mars (020) 305 22 83; (aimee.mars@stageholding.nl)

22 jul 01 20:53

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie