Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Joustra Software publiceert twee nieuwe rekenspellen

Datum nieuwsfeit: 22-07-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Speel met getallen in Valgetal en Matego

Joustra Software publiceert twee nieuwe rekenspellen

Valgetal en Matego zijn twee educatieve programma's waarin je op een leuke manier je rekenvaardigheid verbetert terwijl je een uitdagend spel speelt.

In Valgetal moet je razendsnel rekenen met vallende getallen in een rechthoek. De bedoeling is dat je drie getallen op elkaar plaatst, waarbij het bovenste getal dan een som moet zijn van de twee getallen er onder. Je moet hierbij geen fouten maken want dan word je gestraft met een verkleining van de rechthoek, waardoor het meteen moeilijker wordt de volgende blokjes te plaatsen.

Het uiterlijk van het spel heeft veel weg van een bekend Russisch spel - vallende blokjes die je controleert met de cursortoetsen en het beschikt over twintig verschillende moeilijkheidsniveau's. Behalve optellen, kun je ook aftrekken, vermenigvuldigen of delen.

Net zoals in schaken of dammen, strijd je in Matego ook tegen een vijandelijk leger. Maar je soldaten zijn nu getallen en je wapens alle vier de rekenkundige bewerkingen. Het doel van Matego is om zo snel als mogelijk het getallenleger van je tegenstander te verslaan. Speel je tegen de computer, hoe hoger het niveau en hoe meer getallen je vernietigt hoe meer punten je haalt. Speel je met een andere speler, dan win je als je tegenstander geen getallen meer over heeft.

Je speelt Matego door de cursor naar de lijn te bewegen waar je wilt aanvallen. Daarna maak je het getal in de cursor gelijk aan de som van de twee getallen "aan de overkant" en vuur je. De spanning is hierbij hoog, want je tegenstander is ondertussen bezig jou aan te vallen en maak je een rekenfout dan verdwijnen er twee getallen van je eigen leger.

Zowel Valgetal als Matego hebben een "High Scores"-lijst om je motivatie te stimuleren. De programma's zijn geschikt voor alle leeftijden. Iedereen met een 486 PC of beter en met elke versie van Windows kan deze spellen gebruiken om het hoofdrekenen te oefenen en te verbeteren.

Van beide programma's is een probeerversie beschikbaar in www.valgetal.com/nl De volledige versie kost 14 Euro en kan besteld worden in de website van de uitgever. Voor meer informatie kunt u zich in verbinding stellen met Rinze Joustra, auteur van de programma's en bedrijfsleider van Joustra Software, c/Lucas Gallego 60-Ent-Izq, 50009 Zaragoza, Spanje

Tel/Fax: 00 34 976 568012 E-mail: (joustra@valgetal.com) Internet: www.valgetal.com/nl

###

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie