Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bom uit WO II aangetroffen in Wassenaar

Datum nieuwsfeit: 23-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Defensie250-Ponder aangetroffen in Wassenaar

23-07-2001

Afgelopen vrijdagmiddag is bij graafwerkzaamheden in een luxe vilawijk in Wassenaar een niet-ontplofte vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen. Na de vondst van het explosief heeft de politie enkele villas in de omgeving van de bom ontruimd. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft vastgesteld dat het projectiel een Engelse 250-ponder met ontsteking uit de Tweede Wereldoorlog betreft.

Aangezien de bom op scherp staat was het niet mogelijk deze op vrijdag onschadelijk te maken en is besloten tot na het weekeinde te wachten. Totdat duidelijk is geworden of de bom ter plekke wordt gedemonteerd of wordt afgevoerd, is de 250-ponder in een diep gat gelegd met daaroverheen een laag zand. De gemeente Wassenaar is momenteel in overleg met de EOD op zoek naar een oplossing. Na het begraven van de bom konden de geëvacueerde bewoners weer terug naar hun huizen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie