Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Speed implementatiemethodologie voor e-learning trajecten

Datum nieuwsfeit: 23-07-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Cisco Systems, Compaq, KPMG Consulting en Truston gaan als consortium gezamenlijk e-learning oplossingen aanbieden

Speed implementatiemethodologie voor complete e-learning trajecten, gericht op de grotere bedrijven van Nederland

Gouda, 23 juli 2001 -Cisco Systems, Compaq, KPMG Consulting en Truston brengen onder de naam Speed (Solutions for Professional and Effective E-learning Delivery) een gezamenlijke e-learning oplossing op de markt. Deze is gericht op de grotere bedrijven in Nederland vanwege de door de schaalgrootte te behalen voordelen. Het betreft een werkwijze voor complete e-learning trajecten, die een snelle en succesvolle bedrijfsbrede implementatie van een volledige e-learning oplossing mogelijk maakt, van consultancy tot en met de benodigde netwerkcomponenten.

Op Internet gebaseerde e-learning oplossingen bieden sneller resultaten tegen lagere kosten, doordat een groter aantal mensen tegelijkertijd door een kleiner aantal trainers opgeleid kan worden. De toegang tot deze vorm van leren is onafhankelijk van plaats en tijd, hetgeen de toegangsdrempel voor het volgen van een training verlaagt. Door deze opleidingsvorm zijn mensen en organisaties tevens beter in staat om snelle veranderingen in de maatschappij te volgen, omdat deze trainingen sneller aan een breed publiek beschikbaar gesteld kunnen worden. Deelnemers kunnen lessen volgen en oefeningen voltooien op het moment dat het hun uitkomt, zonder rekening te hoeven houden met de agenda's van andere cursisten of de beschikbaarheid van leraren of trainingsruimten. Volgens marktonderzoeksbureau Giga groep zal de zakelijke e-learning markt wereldwijd groeien van $3,5 miljard in 2001 tot $2,1 miljard in 2005. De totale e-learning markt, inclusief die voor algemeen onderwijs, zal volgens Giga groep zelfs toenemen tot $48 miljard.

'Speed' is gebaseerd op de complementaire inbreng en expertise van de vier partners en heeft tot doel een complete elektronische leeromgeving tot stand te brengen, van strategie tot en met implementatie. De oplossing omvat vier onderdelen, die elk door een van de partners optimaal kan worden ingevuld: processen en content, mens en cultuur, management en organisatie, alsmede infrastructuur en systemen. Voor de oplossing zijn in eerste instantie drie markten bepaald: de publieke sector, de financiële sector en de TME-sector (telecommunicatie, media en entertainment).

Door de bijdragen van elk van de vier partners wordt een totaaloplossing voor e-learning aangeboden. Cisco biedt een breed scala aan netwerkproducten, specifiek voor e-learning, die onder andere hoogwaardige educatieve multimedia toepassingen mogelijk maken. Compaq levert de benodigde hardware en biedt als netwerk- en systeemintegrator professionele services voor het ontwerp en implementatie van een op e-learning afgestemde ICT-infrastructuur. KPMG beschikt over expertise op het gebied van e-learning en adviseert ten aanzien van de benodigde software. Truston tenslotte concentreert zich op het implementeren en inrichten van de e-learning software.

De werkwijze bestaat uit negen fasen, beginnende bij oriëntatie en bewustwording en eindigende bij de projectaudit, nadat de implementatie en oplevering is afgerond:
* Orientation and Awareness: bewustwording van de waarde van e-learning voor het bedrijf;
* Analysis and Strategy: duidelijkheid over de wijze waarop e-learning binnen de organisatie moet worden geïntegreerd en welke bedrijfsdoelstellingen worden ondersteund;
* Conceptual Solution & Impact: duidelijkheid over de impact van de strategische keuze;
* e-Learning Solution Selection: overeenkomsten met interne of externe leveranciers van de e-learning omgeving;
* Detailed Solution Design: gedetailleerd ontwerp van de oplossing
* Solution Implementation & Try Out: de e-learning oplossing is technisch en organisatorisch operationeel en wordt door enkele werknemers en managers gebruikt;
* Roll-Out: breed gebruik door de beoogde doelgroep voor e-learning;
* Evaluation: de e-learning omgeving functioneert stabiel en het projectteam kan ontbonden worden;
* After Project Audit: bepalen van de mate waarin de gewenste resultaten van de e-learning oplossing worden bereikt.
De samenwerkende partijen realiseren momenteel de e-learning oplossing in het eSolutions Center in Woerden, waar Speed aan potentiële klanten getoond kan worden.

Over Cisco Systems
Cisco Systems, Inc (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen voor Internet. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Jose, Californië. In Nederland is Cisco gevestigd in Amsterdam. Cisco heeft ongeveer 40.000 werknemers en realiseerde in boekjaar 2000 een totale omzet van 18,93 miljard dollar. Nieuws en informatie is beschikbaar op www.cisco.com.

Over Compaq
Compaq Computer Corporation - een Fortune Global 100 company - is een van 's werelds marktleiders op het gebied van Internet-infrastructuren en -toegang. Compaq ontwerpt, ontwikkelt, produceert en levert, al dan niet in samenwerking met haar partners, een breed scala aan end-to-end enterprise oplossingen, waaronder hardware, software, opslagsystemen en diensten. In meer dan 200 landen verkoopt Compaq haar producten en diensten, voornamelijk aan het bedrijfsleven, de overheid, onderwijsinstellingen en consumenten.

Meer informatie over Compaq en haar producten en diensten, alsmede klantenondersteuning, is beschikbaar op www.compaq.nl.

Over Truston
Truston is één van de grootste Oracle projectconsultancy leveranciers van Nederland. Truston is kennisleider voor Oracle en Internet toepassingen en e-learning. Verder ontwikkelt en verkoopt Truston het applicatiepakket ORCA. ORCA kan ingezet worden als krachtig relatiebeheersysteem, front-/backoffice integratiesysteem, marketingdatabase of e-business backbone. Truston is opgericht en 1994 en mag sindsdien vele gerenommeerde Nederlandse bedrijven en instellingen uit de profit- en non-profit sector tot haar klanten rekenen. Voor meer informatie over Truston en haar producten en diensten zie de internetsite: www.truston.com.

THIS PRESS RELEASE MAY CONTAIN FORWARD-LOOKING STATEMENTS BASED ON CURRENT EXPECTATIONS THAT INVOLVE A NUMBER OF RISKS AND UNCERTAINTIES. THE POTENTIAL RISKS AND UNCERTAINTIES THAT COULD CAUSE ACTUAL RESULTS TO DIFFER MATERIALLY INCLUDE, AMONG OTHERS: MARKET CONDITIONS, PARTICULARLY IN THE U.S.; INCREASED COMPETITIVE ENVIRONMENT AND PRICING PRESSURES; DISRUPTIONS RELATED TO RESTRUCTURING ACTIVITY AND DELAYS IN THE IMPLEMENTATION OF CHANGES IN DELIVERY MODELS. FURTHER INFORMATION ON THESE AND OTHER FACTORS THAT COULD AFFECT COMPAQ'S FINANCIAL RESULTS IS INCLUDED IN COMPAQ'S SECURITIES AND EXCHANGE COMMISSION (SEC) FILINGS, INCLUDING THE LATEST ANNUAL REPORT ON FORM 10-K AND THE LATEST QUARTERLY REPORT ON FORM 10-Q.


- Einde persbericht -

Achtergrondinformatie:
Compaq Computer B.V.
Jeanette de Wilde, tel. 0182 - 565 807, e-mail: (Jeanette.dewilde@compaq.com) Cisco Systems, Karin van Geelen, tel. 020 - 342 34 12, e-mail (kgeelen@cisco.com) Truston Solutions B.V., Ad van Bellen, tel. 030 - 600 19 89, e-mail (a.van.bellen@truston.com) Of
Monogram Communication Strategies (MCS) BV
Perlita Fränkel, tel. 023 - 562 82 08, e-mail: (perlitaf@monogram.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie