Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Korps Limburg-Zuid, Heerlen

Datum nieuwsfeit: 23-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-07-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 14.00 u) Maandag, 23 juli 2001

District Heerlen

Heerlen; onder invloed
Een automobilist die met zijn auto door het voor hem rode verkeerslicht reed, trok afgelopen zondagavond de aandacht van de politie. Bij controle op de Keulseweg in Heerlen bleek dat de automobilist, een 49-jarige automobilist uit het Duitse Aken onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat hij ruim tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1,1 promille) dan maximaal is toegestaan (0,5). De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op terzake het onder invloed besturen van zijn auto. Overigens werd het een dure avond voor de Duitser. Nader onderzoek wees uit dat hij gesignaleerd stond voor een nog openstaande boete van ruim tweehonderdveertig gulden. Samen met de bekeuring/boete voor het door het rode verkeerslicht rijden (honderdtachtig gulden) heeft de Duitser zondagavond totaal ruim vierhonderdtwintig gulden (meteen) betaald, de verdere strafvervolging/afhandeling wegens het onder invloed besturen van zijn auto nog niet meegerekend.

Heerlen; winkelkraak
Afgelopen zondagmiddag werd een inbraak ontdekt in een winkel aan de Honigmanstraat in Heerlen. Bleek dat inbrekers door verbreking van de toegangsdeur de winkel waren binnengedrongen en totaal een twaalftal blikken met verf hadden gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Brunssum; ingebroken
Afgelopen zondagmorgen werd een inbraak ontdekt in een bedrijf aan de Trichterweg in Brunssum. Bleek dat inbrekers via de achterzijde het bedrijfspand waren binnengedrongen en allerlei gereedschap, zoals ondermeer een las-apparaat, een flex en een boormachine hadden gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Hoensbroek; inbraak
Bewoners van een woning aan de Op de Acker in Hoensbroek ontdekten afgelopen zondagmorgen dat was ingebroken. Inbrekers zijn die zaterdag op zondagnacht de woning aan de voorzijde binnengedrongen en hebben papieren, enkele bankpasjes en een lap-top gestolen. Daarnaast hebben de inbrekers middels de in de woning gevonden autosleutels ook de voor de woning geparkeerde auto gestolen. Daarbij gaat het om een rode Toyota Starlet (kentekennummer YP-95-SX). Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie