Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

AVR zorgt voor vervoer van afval over water in Ridderkerk

Datum nieuwsfeit: 23-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

AVR zorgt voor vervoer van afval over water

23 juli 2001

Milieuwethouder Bleijerveld heeft AVR opgeroepen om te investeren in het vervoer van afval over de rivier. De gemeente Ridderkerk heeft hierover al contacten gelegd met Capelle a/d IJssel en Krimpen a/d Lek, die ook enthousiast over het idee zijn. Na gesprekken met gedeputeerde Dekker is ook met de provincie het ámbtelijk overleg voor deze vervoersvorm op gang gekomen. 'We doen een beroep op AVR om hier ook in te stappen. We mogen niet de dupe worden van het meningsverschil dat er nu is tussen de AVR en provincie' aldus de wethouder.

Voor het vervoer van afval over water zijn al verschillende voorstellen gedaan. De afvalverwerker en het provinciebestuur zijn het echter tot nog toe niet eens kunnen worden over de kostenverdeling. "Gek genoeg is Ridderkerk tot nu toe bij al die voorstellen steeds buiten beeld gebleven. Terwijl wij toch ook aan het water liggen. Ook is het dus heel goed mogelijk dat minder wagens heen en weer rijden naar de vuilverbranding, want het kan per boot" stelt Bleijerveld die nog geen locatie voor de overslag van het afval noemt. "Ik denk dat het op verschillende plekken mogelijk is. De Ridderkerkse haven is een optie, maar het kan bijvoorbeeld ook in de buurt van de aanlegplaats van de Fastferry".

Bleijerveld deed zijn oproep voor vervoer over water bij de officiële start van de N.V. Milieuservice AVR-Ridderkerk (MAR), het nieuwe bedrijf dat Ridderkerk in samenwerking met AVR heeft opgezet voor de inzameling van huishoudelijk en bedrijfsafval in de gemeente. Deze voortzetting van het gemeentelijk reinigingsbedrijf (met de gemeente als 100% aandeelhouder) is op 1 juli operationeel geworden.

Goede slag
Het logo van het nieuwe bedrijf werd maandagmiddag onthuld door AVR-directeur J. Storm (directeur Business Groep Overheden & Bedrijven) en wethouder Bleijerveld. Zij lieten het doek vallen van een vuilnisauto die het nieuwe MAR-logo liet zien: een combinatie van het gemeentewapen van Ridderkerk en de eclips van de AVR, die de kringloop van het afval symboliseert (zie foto).

Beide partijen zijn blij met het resultaat dat na bijna anderhalf jaar van besprekingen is bereikt. Directeur Storm spreekt van "een prachtig partnership". Ook de wethouder is blij met het bereikte resultaat. "We hebben een goede slag geslagen. 'Er zijn goede afspraken gemaakt over de elementen die voor de gemeente van belang zijn. Dan heb ik het over een goed personeelsbeleid, de kwaliteit van de dienstverlening, kostenbeheersing 'en de afspraken over milieudoelstellingen" aldus Bleijerveld, die uitgaat van een langdurige samenwerking. "Er is nu getekend voor ruim 11 jaar, maar ik verwacht dat het daarna wel verlengd zal worden."

Het management van Milieuservice AVR-Ridderkerk zal gevoerd worden door Jan van Emmerik en Ton Versteeg. Laatstgenoemde keert hiermee weer terug op het oude nest. Hij stapte drie jaar geleden van de gemeentereiniging over naar de regionale afvalverwerker. Bij de officiële start van de N.V. MAR werd door de AVR een gift van 5.000 gulden gepresenteerd voor een maatschappelijk doel. Over de besteding van dit geld was men het binnen het Ridderkerkse college snel eens. Het bedrag is overgedragen aan de Stichting Oud Ridderkerk voor de aanschaf van zitbanken voor de tuin van de Oudheidkamer.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie