Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bommen Woerden opgeruimd

Datum nieuwsfeit: 23-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieNieuwsberichten


Bommen Woerden opgeruimd

23-07-2001

Het Explosieven Opruimingscommando heeft zondag twee bommen uit de Tweede Wereldoorlog bij Harmelen onschadelijk gemaakt. Het ging om bommen die aan het eind van de oorlog op de spoorlijn Utrecht-Den Haag waren gegooid maar niet waren afgegaan. Voor de ruiming, die zonder problemen verliep, moesten ongeveer honderd mensen hun huizen uit. Zon driehonderd andere omwonenden mochten hun huis tijdelijk niet uit.

De bommen, van Engelse makelij, waren zogenoemde 500 pondsbommen. Ze werden drie weken geleden ontdekt bij een speurtocht in verband met de bouw van een viaduct. De bommen zijn later elders onschadelijk gemaakt. Om half vier werd het sein veilig gegeven. Afgezien van de omwonenden, had de ruimingsactie ook consequenties voor het trein- en scheepvaartverkeer. Zo legde de NS het treinverkeer tussen Woerden en Utrecht en Breukelen stil en was scheepvaartverkeer op de Oude Rijn niet toegestaan.

Tevens werd afgelopen zaterdag vijftig meter uit de kust van het eiland Pampus door sportduikers een vliegtuigbom gevonden. Deze bom wordt binnenkort door de marine onschadelijk gemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie