Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Utrecht: district Eemland zuid

Datum nieuwsfeit: 23-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-07-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 08.30 uur
Aanrijding letsel

AMERSFOORT Zondagavond vond op de kruising Weg van de Vrijheid en de van Randwijcklaan een aanrijding plaats waarbij en 14-jarige jongen gewond raakte aan zijn been.

Omstreeks tien uur reed een 30-jarige bestuurder uit Amersfoort met zijn auto over de Van Randweijcklaan vanuit de richting van de Rustenburgerweg. De 14-jarige jongen uit Amersfoort reed op een bromfiets over de Weg van de Vrijheid vanaf de Koeriersterweg.

Ter hoogte van de kruising verleende de bromfietser geen voorrang aan de automobilist. Het gevolg was een aanrijding waarbij de jongen beenletsel op liep. Hij werd overgebracht naar het Lichtenberg ziekenhuis. De 30-jarige automobilist bleef ongedeerd.

Man ligt op straat onder bromfiets

AMERSFOORT Getuigen belde zaterdagochtend naar de politie om te melden dat op de Doorninkstraat een man onder zijn bromfiets lag en niet geholpen wilde worden.

Ter plaatse trof de politie een 24-jarige man uit Amersfoort aan. Omstanders hadden inmiddels de bromfiets van het slachtoffer af gehaald. Getuigen verklaarde dat de Amersfoorter niet geholpen wilde worden. De agenten spraken de man aan, maar deze gaf te kennen niets van de politie te willen weten.

Omdat de man licht gewond was heeft de politie een ambulance laten komen en hem onder lichte dwang naar het ziekenhuis laten gaan. Hier bleek dat hij slechts lichte verwondingen had. Onderzoek wees uit dat de bestuurder wel gedronken had. De Amersfoorter weigerde elke medewerking. Hierdoor kreeg de man een rijverbod van 24 uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie