Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

XS4ALL koopt nieuwe inbelapparatuur

Datum nieuwsfeit: 23-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Persbericht
23 juli 2001

XS4ALL koopt nieuwe inbelapparatuur

Internetprovider XS4ALL heeft een contract gesloten met Ericsson voor de aanschaf van nieuwe inbelapparatuur. Vanaf oktober 2001 zal XS4ALL de bestaande, 3 jaar oude, modembanken geleidelijk vervangen. Het contract heeft een waarde van ruim 1,5 miljoen gulden.

Hoewel XS4ALL een forse toename ziet in het aantal ADSL- abonnees (meer dan dertigduizend in een jaar tijd), heeft XS4ALL heel bewust besloten ook opnieuw te investeren in inbelapparatuur. Immers, ADSL is niet overal in Nederland leverbaar en XS4ALL wil ook inbelabonnees de hoogst mogelijke kwaliteit bieden. Inbellen via vaste of mobiele verbindingen blijft ook in de toekomst belangrijk, bijvoorbeeld voor reizende telewerkers om onderweg e- mail te kunnen lezen. Met de nieuwe apparatuur zullen alle toegangsnummers voor zowel analoge telefonie als ISDN en GSM toegankelijk zijn.

Simon Hania, Manager Techniek en Ontwikkeling van XS4ALL: "De Tigris productlijn van Ericsson is technisch zeer geavanceerd en is duidelijk ontwikkeld op basis van de eisen van grote providers. Wij verwachten dan ook dat de internetsnelheid en bereikbaarheid voor de meeste abonnees verder toenemen. Met name abonnees die via een gewone telefoonlijn met een 56K modem inbellen kunnen betere prestaties verwachten. ISDN-abonnees kunnen op alle nummers gebruik maken van datacompressie en de mogelijkheid om met 128 kilobit/sec in te bellen."

Begin dit jaar kocht XS4ALL via Ericsson ook nieuwe Ericsson/Juniper routers, die inmiddels het hart van het XS4ALL gigabit netwerk vormen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie