Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeenteraad Nieuwegein kiest wethouder

Datum nieuwsfeit: 23-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nieuwegein
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

Gemeenteraad kiest Evert van Linge tot wethouder Donderdagavond 19 juli heeft de gemeenteraad van Nieuwegein het door de VVD voorgedragen raadslid E. (Evert) D. van Linge gekozen tot wethouder. Evert van Linge volgt hiermee zijn partijgenoot Kees de Bruin op, die met ingang van 16 juli benoemd is tot burgemeester van Papendrecht.

Het college van B & W heeft zich op vrijdag 20 juli gebogen over de portefeuilleverdeling. Evert van Linge neemt het grootste deel van de portefeuille van Kees de Bruin over (Ruimtelijke ordening en Volkshuisvesting). Alleen het onderdeel Economische zaken wordt overgenomen door wethouder Herman Idema. Evert van Linge zal ook namens het college optreden als coördinerend wethouder voor het project Binnenstad.

Een en ander heeft consequenties voor het functioneren van twee raadscommissies. De onderwerpen die te maken hebben met Economische zaken zullen voortaan aan de orde zijn in de raadscommissie FRA. De namen van de raadscommissies FRA en REV blijven overigens ongewijzigd.

Naar aanleiding van de benoeming van de nieuwe wethouder is ook de volgorde van het loco-burgemeesterschap opnieuw bepaald: Riet van der Nat, Margreet Steenhuisen-Kuipers, Herman Idema, Bert Lubbinge en Evert van Linge.
Voor wat betreft de waarneming in verband met afwezigheid is afgesproken dat Bert Lubbinge zonodig Evert van Linge vervangt en dat Evert van Linge in voorkomende gevallen Herman Idema zal waarnemen.

Evert van Linge (51) woont vanaf 1986 in Nieuwegein en is sinds die tijd actief geweest in diverse bestuurlijke functies binnen de VVD, zowel lokaal als regionaal en hij is ruim drie jaar raadslid in Nieuwegein. Hij is afgestudeerd in de bedrijfskunde. De afgelopen 15 jaar heeft Van Linge, tot aan zijn benoeming als wethouder, verschillende functies vervuld binnen AMEV en Fortis. Zijn laatste functie was projectmanager bij Fortis. Veel van zijn projecten hadden betrekking op veranderingsprojecten. Ook is Evert van Linge gedurende de laatste 10 jaar lid van de Ondernemingsraad van Fortis en afgevaardigde in de centrale en Europese Ondernemingsraad.Invoerdatum 23-7-2001


Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie