Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

15 miljoen voor bedrijventerreinen Provincie Utrecht

Datum nieuwsfeit: 23-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
995407200

Versterking Utrechts vestigingsklimaat
Provincie ontvangt 15 miljoen voor bedrijventerreinen

De provincie Utrecht ontvangt een bijdrage van 15 miljoen gulden van het Ministerie van Economische Zaken voor het herstructureren en het ontwikkelen van bedrijven-terreinen. Begin dit jaar heeft de provincie alle gemeenten verzocht om projecten in te dienen gericht op het vergroten en verbeteren van de vestigingsmogelijkheden voor bedrijven. Uiteindelijk heeft de provincie - samen met de gemeenten Veenendaal, Amersfoort, Soest en Utrecht - een investeringsprogramma opgesteld, bestaande uit een viertal gemeentelijke projecten. Het gaat om herstructurering van de bedrijventerreinen Soestdijk in Soest en Het Ambacht en Nijverkamp in Veenendaal, de aanleg van het nieuwe terrein de Wieken in Amersfoort en het ontwikkelen van het bedrijfsverzamelgebouw Lumax in de Utrechtse wijk Ondiep. De totale investeringen van het programma bedragen 205 miljoen gulden.

De bijdrage van het Ministerie van Economische Zaken aan de provincie Utrecht wordt verstrekt in het kader van de subsidieregeling Tender Investeringsprogramma Provincies (TIPP). Met deze regeling wil het ministerie provincies en gemeenten stimuleren om de knelpunten rond bedrijfshuisvesting aan te pakken. Hiervoor wordt dit jaar 75 miljoen gulden subsidie verleend aan de provincies. Het Utrechtse programma is een van de vijf gehonoreerde provinciale programma's. Eerder dit jaar heeft de provincie reeds 2,25 miljoen gulden (cofinanciering) beschikbaar gesteld voor het uitvoeren van het programma. De toegezegde steun door het Ministerie van Economische Zaken is een belangrijke stap vooruit bij het realiseren van de projecten.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u zich wenden tot Evelien ten Bosch, 030 - 258 2493 of per e-mail: Evelien.ten.bosch@provincie-utrecht.nl .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie