Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Haarlem past horecasanctiebeleid toe na overlast

Datum nieuwsfeit: 23-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Haarlem
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem

23 juli 2001
Arthur de Lange, afdeling Veiligheid, Publieksdienst/Paulien Pistor, afdelingKlantenservice & Communicatie, Publieksdienst 023-5114284/5114380
70/2001
Gemeente Haarlem, sector Publieksdienst

Persbericht

Datum
Informatie bij

Telefoon
Nummer
Burgemeester past horecasanctiebeleid toe na herhaalde geluidsoverlast

Burgemeester Pop heeft besloten DJ café 'The Groove Inn', gevestigd aan de Turfmarkt 2 zw, een sanctie op te leggen, omdat het café binnen een half jaar tweemaal de bij de ontheffing sluitingstijd behorende voorschriften heeft overtreden.

De sanctie is dat de ontheffing sluitingstijden voor een periode van 3 dagen (donderdag 26 juli t/m zaterdag 28 juli 2001) wordt ingetrokken.

Dit betekent dat de 'The Groove Inn' op donderdag(nacht) 26 juli om 00.30 uur sluit in plaats van 02.00 uur en op vrijdag(nacht) 26 juli en zaterdag(nacht) 27 juli om 01.00 uur sluit in plaats van 04.00 uur.

Om de woonfunctie en horeca in onze stad op goede wijze naast elkaar te laten bestaan kent de gemeente Haarlem een horecasanctiebeleid. Dit beleid is er vooral op gericht de overlast die de horeca kan veroorzaken te beperken. Dit beleid wordt onder meer gekenmerkt door een heldere regelgeving en een snelle reactie op klachten van omwonenden bij overlast. Bij overtredingen krijgen horecaondernemingen eerst een waarschuwing. Pas bij herhaling binnen een half jaar volgt een (bestuurlijke) sanctie.

De overtredingen die geleid hebben tot de opgelegde sanctie zijn verstoringen van de openbare orde (geluidsoverlast) op dinsdagavond 22 mei 2001 en in de vroege ochtend van maandag 18 juni 2001.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie