Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Algemene beschouwing CDA Capelle a/d IJssel

Datum nieuwsfeit: 23-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel

Algemene beschouwing CDA

Het komende jaar wordt het oogstjaar van dit college, van VVD, PvdA en Capels Belang. Het vierde jaar van een bijzonder ambitieus college, dat kwaliteit hoog in haar vaandel heeft staan. De afgelopen drie jaar hebben zich gekenmerkt door onderzoek. Helaas bent u door het onderzoeken te weinig toegekomen aan het uitvoeren van beleid.
Hieronder volgen een aantal aandachtspunten van het CDA voor uw oogstjaar.

OZB-verhoging
Het CDA wil een sobere overheid. Wij houden het college aan haar belofte om te streven naar nadrukkelijke lastenbeheersing. Uw voorstel om de OZB nu met 10% te laten stijgen, is in strijd met deze belofte!

Kwaliteit buitenruimte
Het CDA heeft het al meermalen aangegeven: wij willen graag een betere kwaliteit van de openbare ruimte, maar hebben daar geen 12 miljoen per jaar voor over.

Het jaar van de vrijwilliger
Vrijwilligers vormen een groot korps onbezoldigde medewerkers, die een belangrijke taak van het gemeentebestuur invullen. Wij willen meer aandacht en faciliteiten voor vrijwilligers.

Handhaving en veiligheid
Een veilige omgeving is ook een omgeving waar regels worden nageleefd. Waar overtreders aangesproken worden. Wij stellen u voor om voor het einde van dit jaar twee gemeenteambtenaren aan te stellen om de APV te handhaven.

Parkeergelegenheid Bermweg
De financiële voorwaarden om voor de Bermweg, een goed lopende kleine winkelstraat in Capelle met actieve winkeliers, voldoende parkeergelegenheid aan te brengen ontbreken in de voorjaarsnota. Wij voorzien graag in de nodige financiën om dit punt uit te voeren.

Zwembad
Een zwembad is een basisvoorziening die in een gemeente van ruim 65.000 inwoners aanwezig behoort te zijn. Wij willen een bedrag vrij maken om een overdekt zwembad in Capelle te houden.

Onderwijs
De regiefunctie t.a.v. het onderwijs verloopt nog altijd moeizaam. Een goede school in Fascinatio baart ons zorgen. U heeft toegezegd alles in het werk te zullen stellen om een samenwerking tussen een openbare school en de bijzondere scholen van Capelle in deze wijk tot stand te brengen. Wij houden u aan uw woord.

De controlerende gemeente
De gemeente en de raad hebben een controlerende functie bij uitstek. Wanneer we met deze controlerende functie niet overtuigend kunnen omgaan, creëren we steeds meer problemen. Een terugtredende overheid zal steeds minder taken zelf uitvoeren, maar steeds meer uitvoerende instanties moeten controleren en confronteren met de resultaten (bijv. het huisvuil, de straatverlichting). Wij vinden belangrijk dat de controle functie (intern en extern) meer aandacht krijgt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie