Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FNV Mondiaal start Urgent Action

Datum nieuwsfeit: 23-07-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FNV

Urgent Action !
mondiaal - marjan.brunner@vc.fnv.nl

FNV Mondiaal is een Urgent Action gestart voor de werknemers bij het 5-sterrenhotel Shangri-La in Jakarta, Indonesië. Hier sleept al maandenlang een conflict tussen het hotelmanagement en de werknemers waarbij vakbondsrechten danig geschonden worden. Het voltallige personeel is zelfs de deur uit gezet en zo'n 600 vakbondsleden kregen een ontslagbrief. Alleen als ze hun lidmaatschap van de vakbond zouden opzeggen konden de vakbondsleden terugkeren. Protestdemonstraties werden hardhandig door de politie beëindigd.

De werknemers van het hotel probeerden te onderhandelen met het hotelmanagement over een aantal arbeidsvoorwaarden, waaronder het invoeren van ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie