Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provimi verwerft meerderheidsbelang in Nessebar Bulgarije

Datum nieuwsfeit: 23-07-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PROVIMI: MEERDERHEIDSBELANG IN NESSEBAR BULGARIJE

Parijs/Rotterdam, 23 juli 2001

Provimi, wereldwijd toonaangevend in dierenvoeding en genoteerd in Parijs aan de Euronext Premier Marché, heeft een meerderheidsbelang verworven in Nessebar-Provimi Jsc in Bulgarije. De fabriek is gevestigd aan de Zwarte Zee kust en produceert mengvoeder voor de lokale markt. De Provimi organisatie in Bulgarije bestaat nu uit 4 fabrieken waarin Provimi een meerderheidsbelang heeft en 1 fabriek waarin Provimi een minderheidsbelang heeft. De fabrieken zijn strategisch over het land verspreid en produceren mengvoeder, voornamelijk voor pluimvee, varkens en herkauwers.

De jaarlijkse omzet van de gecombineerde Bulgaarse bedrijven bedraagt EUR 9 miljoen. In Complete Feed Equivalents is Provimi marktleider in Bulgarije.

Provimi ziet Bulgarije als een strategische uitvalsbasis van waaruit men kan uitbreiden naar andere delen van de regio.

De Provimi Groep is wereldwijd actief in alle soorten dierenvoeding en is markteider in de markten waarop zij aanwezig is. De Groep heeft 6000 mensen in dienst en de omzet in 2000 bedroeg EUR 1,3 miljard. Provimi beschikte voor deze acquisitie over 76 productiecentra in 25 landen en exporteert naar ruim 100 landen. Provimi fabriceert en levert technische ondersteuning voor alle diersoorten, inclusief herkauwers, pluimvee, varkens, vis en huisdieren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Steven Maisel: 00 (33) 1 41 43 10 41
Floor van Maaren 00 (31) 20 575 40 78

Of bezoek onze website:
www.provimi.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie