Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Huursubsidie gemeente Alkmaar

Datum nieuwsfeit: 23-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Alkmaar
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Alkmaar* Nu huursubsidie aanvragen voor nieuwe tijdvak 23 juli 2001

Nu huursubsidie aanvragen voor nieuwe tijdvak

Mensen die voor het nieuwe tijdvak (van 1 juli 2001 tot en met 1 juli 2002) in aanmerking willen komen voor huursubsidie, kunnen dat tot uiterlijk 1 oktober a.s. aanvragen. Of iemand aanspraak kan maken op huursubsidie, is onder andere afhankelijk van de hoogte van het inkomen en de te betalen huur.

Wie zelfstandige woonruimte huurt, kan tot 1 oktober a.s. een aanvraag voor huursubsidie indienen. De aanvraagformulieren zijn op te halen bij de woningcorporaties, de publieksbalie `Bouwen en Wonen' van de gemeente Alkmaar (Stadskantoor, Mallegatsplein 10) en de infobalie in het Stadskantoor. Mensen die al eerder huursubsidie hebben ontvangen, krijgen automatisch een nieuw aanvraagformulier toegestuurd van het ministerie van Volkshuisvesting.

Inkomen

De huursubsidie voor 2001 wordt berekend op basis van het belastbaar jaarinkomen uit 2000. Dat inkomen mag voor één persoon niet meer bedragen dan fl. 37.350,- of voor meerdere personen niet meer dan fl. 50.050,-. Voor personen die 66 jaar of ouder zijn, gelden andere inkomensgrenzen: één persoon mag dan niet meer verdienen dan fl. 33.150,-, meerdere personen mogen samen niet meer verdienen dan fl. 43.250,-.

Hoogte van de huur

Ook de hoogte van de betalen huur bepaalt of iemand huursubsidie krijgt. Hiervoor geldt een minimum- en een maximumgrens: de huur moet tenminste fl. 366,- bedragen en fl. 358,- voor 65-plussers. Het maximale bedrag waarbij men nog aanspraak kan maken op huursubsidie is fl. 1193,- . Voor jongeren tussen de 18 en 23 jaar mag de huurprijs maar maximaal fl. 658,- zijn.

Meer informatie

Meer informatie over huursubsidie is te vinden op deze onder het kopje 'Inwoner', of bij de balie `Bouwen en Wonen' in het Stadskantoor. Ook kunnen mensen met vragen over huursubsidie bellen met de gemeente, telefoonnummer (072) 548 87 50 of (072) 548 87 51.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie