Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brinkhorst neemt leiding over I&R veehouderij

Datum nieuwsfeit: 23-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: LTO Nederland
Zoek soortgelijke berichten
LTO Nederland

Brinkhorst neemt leiding over I&R veehouderij

Maandag 23 juli 2001 - Minister Brinkhorst neemt per 1 januari 2002 de leiding op zich van de I&R (identificatie en registratie) van runderen. Dit systeem zal hij verder uitbouwen. Het zal de basis worden van I&R bij alle dieren.
Nu berust het systeem van I&R nog bij het PVV (Productschap Vee en Vlees). Dit schap legt zich morrend neer bij verplichte overdracht van I&R aan het ministerie. De minister wil een 'taskforce' in het leven roepen om de overdracht van PVV naar ministerie in goede banen te leiden. Het PVV had al laten weten mee te werken voorzover dat verplicht is, 'maar niet méér dan dat'. Brinkhorst houdt het onlangs opgerichte I&R-bureau voorlopig in stand, maar neemt daar wel de leiding ter hand. Hij wil het vrij goed functionerende I&R-systeem bij runderen uitbouwen tot een I&R-stelsel voor de gehele veehouderij. Na runderen komen schapen en geiten aan de beurt. Daarna ook de varkens.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie