Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bellen in buitenland voor Dutchtone-klanten bemoeilijkt

Datum nieuwsfeit: 23-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Dutchtone BV

PERSBERICHT

* 23 juli 2001;
Congestie bemoeilijkt bellen in het buitenland voor Dutchtone-klanten

Congestie bemoeilijkt bellen in het buitenland voor Dutchtone-klanten

Den Haag, 23 juli 2001 - Door overbelasting van netwerken van Dutchtone-partners in het buitenland zijn storingen ontstaan. Dutchtone-klanten die op vakantie zijn of om andere redenen in het buitenland verblijven kunnen daardoor problemen ondervinden bij het telefoneren. Een mogelijke oorzaak van de overbelasting is bulk-SMS, verzonden door een of meer andere operators.

Zaterdagmiddag werd een storing geconstateerd in het netwerk van een van de partnerbedrijven die het internationale telefoonverkeer voor de Dutchtone-klanten afhandelen. Er bleek sprake van overbelasting van het netwerk van het partnerbedrijf door intensief telefoonverkeer, niet in de laatste plaats het versturen van SMS. Een mogelijke oorzaak die op dit moment onderzocht wordt is het versturen van grote hoeveelheden SMS-berichten ineens ('bulk SMS') door een of meer andere operators.

Direct na de ontdekking is een technisch team aan de slag gegaan om de problemen op te lossen en internationaal belverkeer voor Dutchtone-klanten weer onbelemmerd mogelijk te maken. Dutchtone zal er bovendien op toezien dat de capaciteit van de netwerken van haar partnerbedrijven waar nodig wordt uitgebreid om vergelijkbare problemen in de toekomst te voorkomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie