Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Software AG en Semansys Technologies bundelen krachten

Datum nieuwsfeit: 24-07-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Persbericht

24 juli 2001

Software AG en Semansys Technologies bundelen hun krachten in XBRL

~ combinatie van Semansys analysesoftware en Software AG's Tamino XML Server vormt een complete architectuur voor de XBRL markt ~

Software AG en Semansys Technologies hebben samen een volledige architectuur voor de financiële XBRL markt gelanceerd. De software, Semansys Tamino XBRL Suite genaamd, is een combinatie van de analysesoftware van Semansys en de Tamino XML Server van Software AG.

XBRL, ofwel Extensible Business Reporting Language, is de standaard voor efficiënte elektronische distributie en uitwisseling van zakelijke rapporten en data via het Internet. XBRL is ontwikkeld als een, op XML gebaseerd, raamwerk om de wereldwijde stroom van zakelijke informatie te faciliteren. Met het raamwerk kunnen financiële verslagen, zoals jaar- en kwartaalverslagen, 'general ledger' informatie en accountantsverslagen gecreëerd, uitgewisseld en geanalyseerd worden. XBRL wordt wereldwijd ondersteund door belangrijke accountantskantoren, software leveranciers, financiële instellingen, investeerders, wetgevende organen en overheden.

Semansys Technologies is één van de belangrijkste ISV (Independent Software Vendor) partners van Software AG. Het bedrijf is de eerste Europese softwareleverancier die een complete oplossing voor zakelijke verslaggeving, op basis van XBRL, biedt. De kern van de XBRL productensuite is de unieke semantische technologie voor 'advanced business intelligence', ontwikkeld door Semansys Technologies.

Software AG, 'the XML company', is de toonaangevende speler op het gebied van 'native' XML technologie en leverancier van de Tamino XML Server. De Server biedt een uitgebreide set, op XML gebaseerde, producten voor dataverwerking, dataopslag en de ontwikkeling en integratie van XML applicaties. De Tamino XML Server is volledig op 'native' XML gebaseerd en staat bekend om zijn betrouwbaarheid, schaalbaarheid en eenvoudige administratie.

Het XML Competence Center van Software AG Nederland B.V. en Semansys Technologies hebben de Semansys Tamino XBRL Suite gezamenlijk ontwikkeld op basis van de kernproducten en de expertise van beide bedrijven.

Over de Semansys Tamino XBRL Suite:
De Semansys Tamino XBRL Suite stelt klanten in staat om een volledige financiële 'supply chain' architectuur te implementeren middels producten voor extractie, productie, distributie, opslag en analyse van bedrijfsresultaten in XBRL formaat. De Semansys Tamino XBRL Suite bestaat uit een aantal componenten:

De XBRL Composer wordt gebruikt om rapportagedata afkomstig van verschillende bronnen in verschillend formaat te verzamelen en deze te transformeren XBRL uitvoerformaat, waaronder bijvoorbeeld financiële resultaten van de 'general ledger' alsmede bedrijfsresultaten van andere applicaties. De XBRL composer biedt de gebruiker de mogelijkheid om aantekeningen en commentaar toe te voegen. Rapporten kunnen worden gegenereerd in XBRL, maar ook in andere opmaakvarianten zoals HTML, XML, Text en Excel. De XBRL Reader is de datamanagement en - controle faciliteit voor XBRL informatie. De XBRL Reader stelt de gebruiker in staat om toezicht te houden op de juistheid van XBRL documenten, een XBRL database op te bouwen en individuele selecties te maken uit XBRL informatie voor analysedoeleinden. De XBRL Business Analyzer stelt gebruikers van financiële verslagen en bedrijfsrapporten in staat om een ongelimiteerd aantal combinaties van XBRL resultaten te analyseren vanuit iedere gewenste invalshoek, periode, gedetailleerdheid en navigatie. Dankzij de intuïtieve, contextgedreven user interface kunnen gebruikers eenvoudig, in zakelijke terminologie, analyses en vragen uitvoeren. De Tamino XML Database fungeert binnen de Semansys Tamino XBRL Suite als de centrale voorziening voor het beheren, extraheren en uitwisselen van XBRL documenten in hun 'native' XML formaat. De Tamino XML Database kan tevens ingezet worden als de opslagvoorziening voor het uitvoeren van intelligente bedrijfsdata analyses. De Tamino XBRL Information Server biedt een raamwerk van templates dat is gebaseerd op XBRL en daarmee corresponderende Taxonomy standaarden. Met de Tamino XBRL Information Server kunnen 'native' XBRL documenten op eenvoudige wijze in verschillende opmaakvarianten, zoals HTML, Excel en Word, worden gepubliceerd.

De Semansys Tamino XBRL Suite is de eerste volledige oplossing voor de financiële informatie 'supply chain' en biedt uitstekende configuratie- en gebruikersspecifieke aanpassingsvoorzieningen tegen lage kosten. Het dynamische karakter van de Semansys componenten in combinatie met de Tamino XML Server van Software AG biedt gebruikers direct toegang tot XBRL documenten in hun 'native' formaat. Dit, in combinatie met het automatisch genereren van rapporten en browser views en de integratie met andere applicaties, maakt van de Semansys Tamino XBRL Suite de beste oplossing voor zakelijke rapportage binnen de financiële wereld. De Semansys Tamino XBRL Suite is vanaf heden verkrijgbaar.

(691 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Semansys Technologies
Semansys Technologies BV (www.semansys.com) is een innovatief Europees bedrijf dat een revolutionaire technologie produceerde voor 'advanced business analysis' en data warehouse management. Semansys Technologies is het eerste bedrijf dat een product kan leveren gebaseerd op semantische concepten en zakelijke systemen die gericht zijn op de eindgebruiker. De dynamische semantische technologie en de zichzelf genererende ontwerp 'tool' stelt klanten in staat om zich te concentreren op zakelijke rapportage en analyseoplossingen tegen de laagst mogelijke kosten en met minimale inspanningen. De Semansys producten stellen gebruikers in staat om op zakelijke terminologie gebaseerde 'queries' uit te voeren. Kennis van de datastructuur en technische 'query tools' wordt hierdoor overbodig.

Over Software AG
Software AG, The XML Company, is Europa's grootste producent van systeemsoftware en wereldwijd een belangrijke leverancier van geavanceerde technologie voor gegevensbeheer en e-business. Sinds 1998 specialiseert het bedrijf zich in de ontwikkeling van XML producten voor internettoepassingen. Software AG heeft momenteel meer dan 3.500 medewerkers en is vertegenwoordigd in 70 landen. Het concern verwacht in 2001 een omzet van meer dan 600 miljoen euro te behalen. De organisatie sloot partnerships en distributie-overeenkomsten met belangrijke marktpartijen als IBM, Microsoft en SCO en met IT-leveranciers zoals Extensiblity, Softquad en Sequoia. De producten van Software AG beheren de centrale IT processen van duizenden gerenommeerde bedrijven, waaronder Lufthansa, British Sky Broadcasting, ZDF, PcM, DaimlerChrysler, BP, VIAG Interkom, Kas-Associatie, Dresdner Bank AG en Swiss Post. Software AG is genoteerd op de aandelenbeurs van Frankfurt (MDAX, identificatienummer 724264 / SOWGn.F.) De hoofdvestiging is in het Duitse Darmstadt.

Volgens een recent onderzoek van IDC (2000) naar de databasemarkt in West-Europa, heeft Software AG het grootste marktaandeel in Europa in XML en Virtual DBMS (32.7%) en het op één na grootste marktaandeel in middleware (11%).

Contact Algemene XBRL
Contact: XBRL Competence Center
Email: xbrl-(nl@softwareag.com)
Tel: 0345-544141

Contact Software AG: Gregor Petri
Tel: 0345-544165 Fax: 0345-544144
E-mail: (gregor.petri@softwareag.nl) www.thexmlcompany.nl

Contact pers: Jane Timmermans (LEWIS Communications) Tel: 043-3566956 Fax: 043-3566955
E-mail: (janet@lewispr.com) www.lewispr.com


--
Yvonne van Bokhoven
LEWIS Communication BV
Marketing and Media Relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht
Nederland
Tel: +31 (0) 43-3566956
Fax: +31 (0) 43-3566955
Web: www.lewispr.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie