Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Software AG en Semansys Technologies bundelen krachten

Datum nieuwsfeit: 24-07-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Persbericht

24 juli 2001

Software AG en Semansys Technologies bundelen hun krachten in XBRL

~ combinatie van Semansys analysesoftware en Software AG's Tamino XML Server vormt een complete architectuur voor de XBRL markt ~

Software AG en Semansys Technologies hebben samen een volledige architectuur voor de financiële XBRL markt gelanceerd. De software, Semansys Tamino XBRL Suite genaamd, is een combinatie van de analysesoftware van Semansys en de Tamino XML Server van Software AG.

XBRL, ofwel Extensible Business Reporting Language, is de standaard voor efficiënte elektronische distributie en uitwisseling van zakelijke rapporten en data via het Internet. XBRL is ontwikkeld als een, op XML gebaseerd, raamwerk om de wereldwijde stroom van zakelijke informatie te faciliteren. Met het raamwerk kunnen financiële verslagen, zoals jaar- en kwartaalverslagen, 'general ledger' informatie en accountantsverslagen gecreëerd, uitgewisseld en geanalyseerd worden. XBRL wordt wereldwijd ondersteund door belangrijke accountantskantoren, software leveranciers, financiële instellingen, investeerders, wetgevende organen en overheden.

Semansys Technologies is één van de belangrijkste ISV (Independent Software Vendor) partners van Software AG. Het bedrijf is de eerste Europese softwareleverancier die een complete oplossing voor zakelijke verslaggeving, op basis van XBRL, biedt. De kern van de XBRL productensuite is de unieke semantische technologie voor 'advanced business intelligence', ontwikkeld door Semansys Technologies.

Software AG, 'the XML company', is de toonaangevende speler op het gebied van 'native' XML technologie en leverancier van de Tamino XML Server. De Server biedt een uitgebreide set, op XML gebaseerde, producten voor dataverwerking, dataopslag en de ontwikkeling en integratie van XML applicaties. De Tamino XML Server is volledig op 'native' XML gebaseerd en staat bekend om zijn betrouwbaarheid, schaalbaarheid en eenvoudige administratie.

Het XML Competence Center van Software AG Nederland B.V. en Semansys Technologies hebben de Semansys Tamino XBRL Suite gezamenlijk ontwikkeld op basis van de kernproducten en de expertise van beide bedrijven.

Over de Semansys Tamino XBRL Suite:
De Semansys Tamino XBRL Suite stelt klanten in staat om een volledige financiële 'supply chain' architectuur te implementeren middels producten voor extractie, productie, distributie, opslag en analyse van bedrijfsresultaten in XBRL formaat. De Semansys Tamino XBRL Suite bestaat uit een aantal componenten:

De XBRL Composer wordt gebruikt om rapportagedata afkomstig van verschillende bronnen in verschillend formaat te verzamelen en deze te transformeren XBRL uitvoerformaat, waaronder bijvoorbeeld financiële resultaten van de 'general ledger' alsmede bedrijfsresultaten van andere applicaties. De XBRL composer biedt de gebruiker de mogelijkheid om aantekeningen en commentaar toe te voegen. Rapporten kunnen worden gegenereerd in XBRL, maar ook in andere opmaakvarianten zoals HTML, XML, Text en Excel. De XBRL Reader is de datamanagement en - controle faciliteit voor XBRL informatie. De XBRL Reader stelt de gebruiker in staat om toezicht te houden op de juistheid van XBRL documenten, een XBRL database op te bouwen en individuele selecties te maken uit XBRL informatie voor analysedoeleinden. De XBRL Business Analyzer stelt gebruikers van financiële verslagen en bedrijfsrapporten in staat om een ongelimiteerd aantal combinaties van XBRL resultaten te analyseren vanuit iedere gewenste invalshoek, periode, gedetailleerdheid en navigatie. Dankzij de intuïtieve, contextgedreven user interface kunnen gebruikers eenvoudig, in zakelijke terminologie, analyses en vragen uitvoeren. De Tamino XML Database fungeert binnen de Semansys Tamino XBRL Suite als de centrale voorziening voor het beheren, extraheren en uitwisselen van XBRL documenten in hun 'native' XML formaat. De Tamino XML Database kan tevens ingezet worden als de opslagvoorziening voor het uitvoeren van intelligente bedrijfsdata analyses. De Tamino XBRL Information Server biedt een raamwerk van templates dat is gebaseerd op XBRL en daarmee corresponderende Taxonomy standaarden. Met de Tamino XBRL Information Server kunnen 'native' XBRL documenten op eenvoudige wijze in verschillende opmaakvarianten, zoals HTML, Excel en Word, worden gepubliceerd.

De Semansys Tamino XBRL Suite is de eerste volledige oplossing voor de financiële informatie 'supply chain' en biedt uitstekende configuratie- en gebruikersspecifieke aanpassingsvoorzieningen tegen lage kosten. Het dynamische karakter van de Semansys componenten in combinatie met de Tamino XML Server van Software AG biedt gebruikers direct toegang tot XBRL documenten in hun 'native' formaat. Dit, in combinatie met het automatisch genereren van rapporten en browser views en de integratie met andere applicaties, maakt van de Semansys Tamino XBRL Suite de beste oplossing voor zakelijke rapportage binnen de financiële wereld. De Semansys Tamino XBRL Suite is vanaf heden verkrijgbaar.

(691 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Semansys Technologies
Semansys Technologies BV (www.semansys.com) is een innovatief Europees bedrijf dat een revolutionaire technologie produceerde voor 'advanced business analysis' en data warehouse management. Semansys Technologies is het eerste bedrijf dat een product kan leveren gebaseerd op semantische concepten en zakelijke systemen die gericht zijn op de eindgebruiker. De dynamische semantische technologie en de zichzelf genererende ontwerp 'tool' stelt klanten in staat om zich te concentreren op zakelijke rapportage en analyseoplossingen tegen de laagst mogelijke kosten en met minimale inspanningen. De Semansys producten stellen gebruikers in staat om op zakelijke terminologie gebaseerde 'queries' uit te voeren. Kennis van de datastructuur en technische 'query tools' wordt hierdoor overbodig.

Over Software AG
Software AG, The XML Company, is Europa's grootste producent van systeemsoftware en wereldwijd een belangrijke leverancier van geavanceerde technologie voor gegevensbeheer en e-business. Sinds 1998 specialiseert het bedrijf zich in de ontwikkeling van XML producten voor internettoepassingen. Software AG heeft momenteel meer dan 3.500 medewerkers en is vertegenwoordigd in 70 landen. Het concern verwacht in 2001 een omzet van meer dan 600 miljoen euro te behalen. De organisatie sloot partnerships en distributie-overeenkomsten met belangrijke marktpartijen als IBM, Microsoft en SCO en met IT-leveranciers zoals Extensiblity, Softquad en Sequoia. De producten van Software AG beheren de centrale IT processen van duizenden gerenommeerde bedrijven, waaronder Lufthansa, British Sky Broadcasting, ZDF, PcM, DaimlerChrysler, BP, VIAG Interkom, Kas-Associatie, Dresdner Bank AG en Swiss Post. Software AG is genoteerd op de aandelenbeurs van Frankfurt (MDAX, identificatienummer 724264 / SOWGn.F.) De hoofdvestiging is in het Duitse Darmstadt.

Volgens een recent onderzoek van IDC (2000) naar de databasemarkt in West-Europa, heeft Software AG het grootste marktaandeel in Europa in XML en Virtual DBMS (32.7%) en het op één na grootste marktaandeel in middleware (11%).

Contact Algemene XBRL
Contact: XBRL Competence Center
Email: xbrl-(nl@softwareag.com)
Tel: 0345-544141

Contact Software AG: Gregor Petri
Tel: 0345-544165 Fax: 0345-544144
E-mail: (gregor.petri@softwareag.nl) www.thexmlcompany.nl

Contact pers: Jane Timmermans (LEWIS Communications) Tel: 043-3566956 Fax: 043-3566955
E-mail: (janet@lewispr.com) www.lewispr.com


--
Yvonne van Bokhoven
LEWIS Communication BV
Marketing and Media Relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht
Nederland
Tel: +31 (0) 43-3566956
Fax: +31 (0) 43-3566955
Web: www.lewispr.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...