Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voortgang aanvalsplan voortijdig schoolverlaten Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 24-07-2001
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Voortgang aanvalsplan voortijdig schoolverlaten

(24-7) Het Rijk heeft in juni vorig jaar een kleine 9 miljoen gulden per jaar toegezegd aan Rotterdam voor een periode van vier jaar om het voortijdig schoolverlaten aan te pakken. Streven is voortijdig schoolverlaten in vier jaar met 35% terug te dringen.

Directe aandachtsgebieden hierbij zijn: schoolverzuim, veelvuldige schoolwisselingen, overgangsmomenten van het ene schooltype naar het andere, leerlingenzorg, problematische gezinssituaties, onveilig schoolklimaat en de overstap naar het bedrijfsleven. Met het scholenveld zijn het afgelopen jaar vele deelplannen ontwikkeld. Op een aantal onderdelen is forse inzet geleverd. Zo wordt het schoolverzuim beter ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie