Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van den Akker (CDA): toch blij met afgezwakt Kyoto-protocol

Datum nieuwsfeit: 24-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Van den Akker: toch blij met afgezwakt Kyoto-protocol

"Nu kan eindelijk begonnen worden met de uitvoering van de overeengekomen maatregelen, ter reductie van de uitstoot van CO2. Ook al is het nu bereikte akkoord zwakker dan hetgeen in november vorig jaar in Den Haag: het CDA is toch blij dat er nu eindelijk een overeenkomst is, die geratificeerd kan worden" Dit zegt Tweede Kamerlid Hans van den Akker in reactie op de toch nog verrassende uitkomst van de klimaatconferentie van de Verenigde Naties in Bonn.

178 delegaties uit even zoveel landen bereikten maandagmorgen 23 juli jl. een akkoord over het Kyoto-protocol voor reductie van broeikasgassen. Australië, Canada en Japan hebben ook ingestemd met het compromis-voorstel van minister Pronk (VROM), die de klimaatconferentie voorzat. Daardoor kan het afgezwakte Kyoto-protocol na ratificatie door 55 landen die samen verantwoordelijk zijn voor 55% van de totale CO2-uitstoot ter wereld, in werking treden.

Op de klimaatconferentie is onder meer afgesproken dat er op termijn een handhavingsregime komt, maar er is hiervoor nog geen wettelijk bindende regeling. Wel komen er nu sancties voor landen die de uitstoot van CO2 onvoldoende terugdringen. Deze landen worden verplicht om hun C02-uitstoot met 30% extra terug te dringen. Bovendien kan hen een boete worden opgelegd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie