Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bom bij Pampus blijkt betonnen oefenbom

Datum nieuwsfeit: 24-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Defensie

Bom bij Pampus blijkt betonnen oefenbom

24-07-2001

De vliegtuigbom die afgelopen zaterdagmiddag bij het eiland Pampus werd aangetroffen blijkt een Duitse betonnen oefenbom te zijn. Na een verkenningsduik door duikers van de Koninklijke Marine werd gistermiddag duidelijk dat het om een onschadelijke oefenbom gaat. Tijdens de verkenningsduik troffen de duikers nog een soortgelijke oefenbom aan. Het wordt niet uitgesloten dat er nog meer oefenbommen in de omgeving van Pampus liggen.

De oefenbom is één meter lang en dertig centimeter in doorsnede en werd vijftig meter voor de kust van Pampus op anderhalve meter diepte door sportduikers aangetroffen. Na de vondst van de bom stelde Rijkswaterstaat in verband met het mogelijke ontploffingsgevaar een vaarverbod rond het projectiel in. De duikers van de Duik- en Demonteergroep van de Marine hebben één van de bommen meegenomen. Rijkswaterstaat zal de bom bekijken en uiteindelijk bepalen wat er met de onschadelijke bommen gaat gebeuren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie