Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KPN integreert Tumbleweed's beveiliging in messaging-dienst

Datum nieuwsfeit: 24-07-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

PERSBERICHT 24 JULI 2001

KPN integreert Tumbleweed's beveiligingssoftware in messaging-diensten

Den Haag - 24 juli 2001 - KPN Enterprise Solutions Nederland breidt haar messaging-diensten uit met de (e-mail) beveiligingsoplossingen van Tumbleweed. Afnemers van deze diensten zijn met name de grotere bedrijven en overheidsorganisaties.

Tumbleweed Communications Corp. levert KPN haar MMS software. Met deze software kan alle e-mail communicatie beveiligd worden, onder meer door S/MIME encryptie. Hierdoor profiteren klanten van KPN van een veilig communicatiekanaal met de reikwijdte van het internet tegen een fractie van de kosten van een traditioneel beveiligde lijn (virtual private network).

Martin Maurits, directeur van KPN Enterprise Solutions Nederland: "Onze klanten vragen in toenemende mate om een hoge kwaliteit van beveiliging van hun berichtenverkeer. Met Tumbleweed technologie kan KPN ESN voldoen aan deze hoge eisen. Functionaliteiten die onder andere worden geboden zijn: automatisch verzenden van disclaimers bij e-mail, uitgebreide encryptie en content filter functionaliteiten."

'De technologie die Tumbleweed biedt maakt het mogelijk een beveiligd en traceerbaar communicatienetwerk aan te bieden, gebaseerd op de bestaande IT infrastructuur en IT standaarden. Onze klanten weten dat zij op ons en onze producten kunnen rekenen, hierdoor kunnen zij zich concentreren op de opbouw van hun eigen (online-)diensten," aldus Arien Klomp, Country Manager Benelux.

Over Tumbleweed Communications

Tumbleweed Communicatons Corp. (NASDAQ: TMWD) is een toonaangevende leverancier van bedrijfskritische e-mail oplossingen. Tumbleweed realiseert eenvoudig te beheren beveiligde tweeweg communicatiekanalen voor de zakelijke markt. Bedrijven gebruiken Tumbleweed's oplossingen om beveiligde communicatienetwerken te realiseren, om hun communicatiestroom centraal te beheren en te controleren en om automatisch confidentiële bedrijfsinformatie beveiligd en traceerbaar via het internet te versturen.

Klanten die hebben gekozen voor Tumbleweed's oplossingen zijn onder meer American Express, Datek, Van der Moolen, Belastingdienst, de meeste grote banken in Nederland, SEB Bank, NASA, het Joint Research Center van de Europese Commissie, PGGM, Relan, Union Miniere en UPS.

Tumbleweed Communications is opgericht in 1993. Het hoofdkantoor is gevestigd in Redwood City, CA. Sinds februari 2000 wordt vanuit de vestiging in Amersfoort de Benelux bediend.

Naast MMS heeft Tumbleweed ook Integrated Messaging Exchange (IME) ontwikkeld. Dit is een platform met een set van applicaties voor het creëren van beveiligde communicatiekanalen tussen een bedrijf en haar klanten, partners en leveranciers.

Over KPN ESN

Alle -actuele en historische- persinformatie van KPN en haar werkmaatschappijen is ook te lezen in de Digitale Perskamer op www.KPN.com

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie