Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lik op stuk voor bengelaars aan Zuid-Hollandse bruggen

Datum nieuwsfeit: 24-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland


Lik op stuk voor bengelaars aan provinciale bruggen

De provincie Zuid-Holland, politie Zuid-Holland Zuid en het Openbaar Ministerie (OM) treden ook dit jaar weer op tegen bengelaars. De ervaringen vorig jaar, waarbij personen die aan bruggen gingen hangen gelijk een 'lik-op-stuk' transactie kregen, waren zo positief dat de samenwerking deze zomer wordt voortgezet. Met name de bruggen over het Merwedekanaal krijgen speciale aandacht. Op onregelmatige tijden patrouilleren de gezamenlijke instanties vanuit speedboten op de route.

De veelal jeugdige bengelaars zijn niet alleen een gevaar voor zichzelf maar ook voor het weg- en scheepvaartverkeer. Bengelaars hinderen bovendien de doorstroming van het verkeer op de weg en op het water. Dat leidt tot irritatie bij schippers en automobilisten Ook brugwachters krijgen vaak de schrik van hun leven als er iemand van de brug vlak voor een boot springt. De politie en de buitengewoon opsporingsambtenaren van de provincie bieden overtreders een transactie aan die direct betaald moet worden. Als dat niet gebeurt wordt proces-verbaal opgemaakt. Dat wordt vervolgens naar de officier van justitie gestuurd die de zaak dan afhandelt. Er wordt zowel vanaf het land als vanaf het water gesurveilleerd.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie