Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Lekstroom, 09.45 uur

Datum nieuwsfeit: 24-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-07-2001

Politieberichten district Lekstroom, 09.45 uur
Man raakt rijbewijs kwijt

NIEUWEGEIN Op dinsdag 24 juli is een automobilist voor het fors overschrijden van de maximumsnelheid bekeurd.

Rond elf uur in de ochtend zagen politiemensen een automobilist vanaf de Buizerdlaan het Parkhout oprijden. Toen hij vrij baan had, gaf hij behoorlijk gas. De politiemensen gingen achter hem aan en constateerden dat de man met een (reeds gecorrigeerde) snelheid van 110 km/u over het Parkhout reed, terwijl daar een maximumsnelheid van 50 km/u geldt.

De man, 26 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, werd aan de kant gezet. Hij kreeg een proces-verbaal voor overschrijding van de maximumsnelheid met 60 km/u en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Snelheidscontroles

HOUTEN Op dinsdag 24 juli heeft de politie op meerdere locaties snelheidscontroles gehouden.

Tussen één en twee uur in de middag werd gecontroleerd op De Staart. Negen bestuurders werden bekeurd voor het feit dat zij harder reden dan de toegestane maximumsnelheid van 70 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 104 km/u.

Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners dat er hard werd gereden op het Staatsspoor werd daar van kwart over twee tot kwart voor drie in de middag gecontroleerd. Terwijl daar een maximumsnelheid van 50 km/u geldt, bedroeg de hoogst gemeten snelheid 43 km/u. Hier werden dus geen bekeuringen uitgeschreven.

Motorrijder gaat onderuit

SCHALKWIJK Op dinsdag 24 juli is een motorrijder onderuit gegaan en gewond geraakt.

Rond vijf uur in de middag reed een 33-jarige motorrijder uit Wijk bij Duurstede over de Lekdijk, komende uit de richting van Nieuwegein en gaande in de richting van Wijk bij Duurstede. Ter hoogte van het Fort Honswijk raakte hij in een bocht naar links van de weg, kwam in de berm terecht, reed tegen een schrikhek op en botste vervolgens tegen een lantaarnpaal.

De man is per ambulance naar het UMC in Utrecht vervoerd. Daar werd geconstateerd dat de man in ieder geval een gebroken sleutelbeen had.

Geluidsapparatuur in beslag genomen

NIEUWEGEIN Op dinsdag 24 juli is de geluidsapparatuur van een man in beslag genomen.

Rond half zeven in de avond werden politiemensen naar een woning aan de Randijk gestuurd. De bewoner zou daar wederom door het draaien van harde muziek voor geluidsoverlast zorgen. De politiemensen constateerden dat er inderdaad harde housemuziek was te horen. Daar de 51-jarige bewoner reeds eerder meerdere malen was gewaarschuwd niet meer voor geluidsoverlast te zorgen, werd de stereo-installatie in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Rond half elf in de avond kwam er weer een melding van geluidsoverlast uit dezelfde woning binnen. Politiemensen die ter plaatse gingen, hoorden de man schreeuwen en hoorden dat hij het geluid van zijn televisie zeer hard had staan. De man is daarop in zijn woning aangehouden en nu werd zijn televisie in beslag genomen. De man is voor de nacht ingesloten en zal in de loop van woensdag worden gehoord.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie