Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Straatroof in Utrecht

Datum nieuwsfeit: 24-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-07-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.15 uur
Inbrekers overlopen

UTRECHT In de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 juli werd de politie gebeld door een getuige die gezien had dat twee mannen aan het inbreken waren in een woning aan de Haverstraat.

Omstreeks twee uur kwam de politie ter plaatse. Volgens de getuige zouden de inbrekers zich nog in het pand bevinden. Op het moment dat de agenten het pand wilden omsingelen kwamen de twee verdachten -een 20-jarige man uit Utrecht en een 48-jarige man uit Rotterdam naar buiten en iepen recht in de armen van de agenten.

Beide mannen werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Tijdens de fouillering kwam bij de 48-jarige Rotterdammer een aantal goederen uit zijn zak. Tevens werd een hoeveelheid verdovende middelen bij hem aangetroffen.

De verdachten hadden de gehele woning doorzocht. In de omgeving van de woning werd kleding en geluidsapparatuur aangetroffen.

Straatroof

UTRECHT Een 18-jarige man uit Utrecht liep maandagavond samen met een vriend op het Jacobskerkhof. Omstreeks tien over negen werd hij plotseling door een groepje jongens omsingeld. De groep eiste zijn fiets op.

Na wat duw en trekwerk viel de man op de grond en zag de groep kans niet alleen zijn fiets maar ook het horloge van het slachtoffer buit te maken. Door de snelheid zag het slachtoffer geen kans een goed signalement van de daders op te geven.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Paardenveld, tel.: 0900 88 44.

Aanrijding bestuurder loopt weg

UTRECHT- Maandagavond reed een tot nu toe onbekende man met zijn auto vanuit de richting Nijenoord in de richting van de Omloop. Door getuigen werd gezien dat de bestuurder de macht over het stuur verloor en twee geparkeerde voertuigen ramde.

Vervolgens tolde de auto door en raakte aan de andere zijde van de weg nog een geparkeerde auto. Getuigen zagen de bestuurder uitstappen en weglopen. De drie voertuigen raakten zwaar beschadigd. Aan de hand van het kenteken ging de politie naar de woning van de bestuurder maar trof de man niet thuis aan. De identiteit is bij de politie bekend.

Steler en heler aangehouden

UTRECHT Agenten in burger liepen maandagnacht te surveilleren op het Janskerkhof. Omstreeks tien voor vier zagen de agenten een man aan diverse mensen een fiets te koop aanbieden. Op het Janskerkhof was het raak en verkocht de 36-jarige man uit Utrecht de fiets aan een 22-jarige man uit Utrecht.

De agenten zagen dat de fiets voor slechts 10,= van de hand werd gedaan. Beide mannen werden aangehouden. De 36-jarige voor het stelen van de fiets en de 22-jarige voor het kopen van een gestolen fiets.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie