Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Automobilist bij Lelystad uit sloot gered

Datum nieuwsfeit: 24-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: gehele regio 24-07-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 0320-211 215

Uit sloot gered
LELYSTAD Maandagavond kreeg de politie de melding dat een auto bij de A6 in het water lag. Daar aangekomen bleken oplettende omstanders de 42-jarige man uit Kuinre uit zijn voertuig geholpen te hebben. De man was kennelijk de controle over zijn stuur verloren, sloeg over de kop en kwam zo in de sloot. Ambulancepersoneel bracht de man naar het Zuiderzeeziekenhuis (letsel onbekend) en hij mocht na onderzoek weer naar huis. Omdat de politie vermoedt dat de man alcohol gedronken had, is een bloedtest afgenomen (uitslag nog niet bekend).

Rijden onder invloed
EMMELOORD Maandavond hield de politie op de Oosterringweg een 51-jarige man uit Kuinre aan voor rijden onder invloed. Op het politiebureau deed hij een ademanalyse met als resultaat 515 ug/l (1,17 promille). Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en is naar huis gestuurd. De verdachte krijgt nog een dagvaarding.

Verzet bij aanhouding
LELYSTAD Bezoekers van een horecagelegenheid in de Neringpassage hielden maandagavond een man aan en droegen deze over aan de politie. De 28-jarige Lelystedeling had onder meer de gasten geprovoceerd. Toen de politie de man mee naar het bureau wilde nemen, verzette hij zich en bedreigde de agenten. De verdachte is voor nader verhoor op het politiebureau ingesloten.

Aanhouding na mishandeling
LELYSTAD De politie kreeg dinsdagnacht een melding van een vechtpartij in de Wold. In deze buurt troffen zij een aantal jongeren aan. Een van de jongens verklaarde dat een onbekende man hem in zijn gezicht geslagen had. Tijdens zijn verklaring signaleerden de agenten de betreffende man en zij sommeerden hem te blijven staan. De verdachte rende weg en verdween in het bos. Uiteindelijk vonden agenten de verdachte, een 29-jarige Lelystedeling, hielden hem aan (hij verzette zich hierbij) en namen hem mee naar het politiebureau voor nader verhoor.

In district Zuid hebben zich geen bijzonderheden voorgedaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie